• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

SGK Başkanı Bağlı inşaat işçileriyle bir araya geldi

SGK Başkanı Bağlı inşaat işçileriyle bir araya geldi
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır" programı kapsamında...

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır" programı kapsamında Adıyaman'ı ziyaret etti.

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, ilk olarak SGK Adıyaman İl Müdürlüğünü ziyaret ederek burada görev yapan çalışanlara çalışma hayatlarında başarılar diledi.

Başkan Bağlı daha sonra SGK Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Bağlı, yanında bulunan heyetle yapımı devam eden Adıyaman Park AVM inşaatına gelerek burada birtakım incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemeler esnasında Başkan Bağlı'ya İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kürşat İsmail Akça, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İş Başı Müfettişi Semiha Dostlar, Sosyal Güvenlik Kurumu Denetim Daire Başkanı Nuri Bilsel Olgu, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, SGK Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin, İşkur Adıyaman İl Müdürü Emin Yücekaya, SGK ve İşkur çalışanları eşlik etti.

Başkan Bağlı, inşaat alanı içerisinde bulunan işçilere iş güvenliği hakkında bilgiler vererek işçilerle bir süre sohbet etti. Başkan Bağlı daha sonra işçilerle birlikte öğle yemeğinde bir araya geldi.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır" programı hakkında açıklamalarda bulunan SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "İşçilerimizle, işverenlerimizle bir araya geliyoruz. Bu konuda mevzuat olarak hiçbir eksikliğimiz yok dünya standartlarında mevzuatlarımız var. Kanun, yönetmelikte hiçbir problem yok. Gerekli bütün düzenlemeleri yapmışız. Tabi bu düzenlemeleri iş yerlerinde, sahalarda tanıtmamız lazım. Buna tarafları ikna etmemiz lazım. Devlet, işçi, iş veren el ele vererek inşallah hedef sıfır diyoruz. İş kazalarını minimum düzeye çekmeye çalışıyoruz. Bugün ziyaret ettiğimiz iş yerinde de güvenlik tedbirleriyle ilgili işçilerimizle sohbet ettik. Onların canlarının devlete yani bizlere emanet olduğunu bu emanetin ancak güvenlik tedbirlerine riayet edilerek korunacağını işçilerin öncelikle bu konularda bilinçlenmesi gerektiğini azami gayret göstermeleri gerektiğini işçi, işveren ve devlet olarak birlikte çalışmamız gerektiğini kendilerine sohbette aktardık" dedi.

Suriyelilerin çalışma izni

Bağlı, Suriyelilerin çalışma izni ile ilgili ise "Şimdi sadece Suriyeliler değil, geçici koruma altındaki yabancıların çalışma ve hususları biliyorsunuz bir kanun ve dayanağı var. Bununla ilgili yönetmelik çıktı. Bunların hangi iş kollarında hangi oranda istihdam edilecekleri çalışmak için önceden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından çalışma izinleri almaları gerektiğine ilişkin bütün düzenleyici işlemlerimiz mevcut. Dolayısıyla Suriyelilerin çalıştırmak isteyen, Suriyeli olur başka Iraklı olur, Afganistanlı olur, çalıştırmak isteyenlerin mutlaka yabancı çalıştırma izinleri almaları bu çerçevede bunları istihdam etmeleri gerekiyor. Bu konuda düzenleyici işlemlerimizi yapmışız. Çalışma ve İşkur müdürlüğümüz gerekli incelemeleri, gerekli denetimleri yapıyor. Dolayısıyla mevzuat açık ve net. Bunların mutlaka mevzuata uygun olmasıyla istihdam edilmesi gerekiyor" dedi.

Daha sonra konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, "İş güvenliğiyle ilgili herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini inanıyoruz. Bugün Adıyaman'da, bugüne kadar en büyük bir içerisinde olduğumuzu ifade etmek isteriz. 72 bin metre kare kapalı alanı olan ve bizi en fazla mutlu eden bir değer tarafı ise Adıyaman'da var olan en büyük bir eksikliği tamamlamak üzere olduğumuz bir inşaatın içerisindeyiz. Yatırımcı yerli, iş sahibi yerli, çalışanlar yerli. Sayın cumhurbaşkanımızın işsizlik üzerine bir seferberlik ilan ettiği noktasında da işe bakarsak biz buradan yine sayın cumhurbaşkanımızın isteği doğrultusunda Adıyaman açısından önemli bir eksikliği yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu inşaatın elimizden geldiği kadarıyla yasaların verdiği nitelikte maksimum iş güvenliğiyle ilgili tedbirleri aldık. İlk defa balkonlu çalışan istese de düşmeyecek bir iskele montajını yaptık ve burada buna hepimiz görüyoruz. Bunu yapmamızın nedeni insan hayatına verdiğimiz önemdir. Bizler bunu yapmakla hükümlüyüz. İş veren bunu yapacak, maksimum tedbirleri yerine getirecek ondan sonra takdiri Allah'a, bırakacağız. Bu ülkede ve bu dünyada iş kazalarının önüne kimse yüzde yüz geçememiştir. Ama bu iş kazalarını en düşük seviyeye getirmek bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

SGK Başkanı Bağlı inşaat işçileriyle bir araya geldi

SGK Başkanı Bağlı inşaat işçileriyle bir araya geldi

SGK Başkanı Bağlı inşaat işçileriyle bir araya geldi

SGK Başkanı Bağlı inşaat işçileriyle bir araya geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim