• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

SGK Antalya İl Müdürü Erol, Görevinden İstifa Etti

SGK Antalya İl Müdürü Erol, Görevinden İstifa Etti
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başmüfettişliği görevine atanmasının ardından il müdürlüğü görevine iadesi için açtığı davayı kazanan SGK Antalya...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başmüfettişliği görevine atanmasının ardından il müdürlüğü görevine iadesi için açtığı davayı kazanan SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, 6 gün sonra istifa etti. Erol, "Kendi işimi yapacağım, şu an için siyaset düşünmüyorum" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürü Selim Erol, il müdürlüğü görevinden 11 Kasım 2015 tarihinde SGK Başmüfettişliği'ne atanmış ancak eski görevine iadesi için dava açmıştı. Aradan geçen 4 ayın sonunda Erol, 26 Şubat 2016 tarihinde İl Müdürlüğü görevine iade edildi. Göreve iadesinden 6 gün sonra SGK Antalya İl Müdürlüğü'nde basın toplantısı yapan Erol, 21 yıllık görevinden istifa etme kararı aldığını açıkladı.

Göreve iadesi için açtığı davaya ilişkin bilgiler de veren Erol, "Yüce mahkeme kararında özetle, İl Müdürlüğü görevini yürütmede başarısız ya da yetersiz olduğumu gösteren hukuken geçerli somut bir bilgi ve belge bulunmadığı, görev değişikliğime ait işlemler bakımından İdarece kullanılan takdir hakkının kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun şekilde kullanılmadığı ve hukuka uygunluk bulunmadığı gerekçesiyle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden yürütmenin durdurulması kararı vermiştir" dedi.

"KENDİ İSTEĞİM VE İRADEMLE GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM"

21 yıl boyunca onur ve şevkle görev yaptığına dikkat çeken Erol, "21 yıl boyunca büyük bir onur ve şevkle hizmet ettiğim devlet memuriyeti görevimden kendi iradem ve isteğimle istifa ediyorum. Bundan sonraki hayatımda, mesleki bilgi ve tecrübelerim doğrultusunda çalışma hayatıma yine Antalya'da devam etme kararlılığındayım" dedi.

"ŞU AN İÇİN SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Ayrıca Erol, gelecek dönemler içerisinde siyaseti düşünüp düşünmediği konusunda ise "Şu an ailemle birlikte Antalya'da yaşamayı düşünüyoruz. Kendi bilgilerim doğrultusunda kendi işimi yapmaya çalışacağım. Gündemimde şu an için siyaset yok ama zaman uzun karşımıza neler çıkacağı belli olmaz" ifadelerini kaydetti.

SGK Antalya İl Müdürü Erol, Görevinden İstifa Etti

SGK Antalya İl Müdürü Erol, Görevinden İstifa Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim