• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Sezen Aksu'dan veda!

Sezen Aksu'dan veda!
Türk pop müziğinin güçlü ismi ünlü sanatçı Sezen Aksu,muhteşem bir şovla sahnelere veda edeceğini ifade etti.

Usta sanatçı Sezen Aksu, bu yaz düzenleyeceği büyük konserle sahnelere veda edeceğini açıkladı. Sezen Aksu, emekliliğinden önce, bu yaz Harbiye Açıkhava’da şu ana kadar izlediğimiz bütün konserlerin ötesinde dev bir prodüksiyonla karşımızda olacak.

KONSER YARI BELGESEL OLACAK

‘Sezen’li Yıllar’ adını taşıyan konser yarı belgesel niteliğinde olacak. Sezen, kendisini, Türkiye ’yi, dünyayı ve aslında insanı anlatan 40 yıla yayılmış şarkılarıyla, yakın tarihimizi bambaşka duygularla yad etmemize aracı olacak.

SEZEN AKSU KİMDİR?

Sezen Aksu, Denizli ilinin Sarayköy ilçesinde doğdu. Fen bilgisi öğretmeni olan annesi Şehriban Hanım, Selanik’ten mübadele ile gelen bir ailenin kızıdır.

Pazar, Rizeli olan Laz kökenli babası Sami Yıldırım ise bir matematik öğretmenidir. Aksu, üç yaşına kadar Denizli’de oturduktan sonra, ailesiyle İzmir’e taşındı.

Nihat adındaki kardeşi ile beraber büyüyen Aksu, gençlik yıllarında birçok sanat dalına merak saldı. Bir süre Cengiz Bozkurt’tan resim dersleri aldı.

Tiyatro ve dans derslerini de bu süreye sığdırdı. Bu sürede asi kişiliğiyle dikkat çeken Aksu, dansöz olma hayali kurmaya başladı.

Sanatçı, daha sonrasında, bu süreç için “Allah babama acıdı da şarkıcı oldum” demiştir. Aksu, 1970 yılında Hafta Sonu dergisinin açtığı, jüri başkanlığını Ajda Pekkan’ın yaptığı ‘Altın Ses’ yarışmasında altıncı olurken bir diğer pop sanatçısı Nilüfer birinci olmuştu.

Böylece Nilüfer, Sezen Aksu’dan önce ilk albümünü yayınladı. 1973 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne giren Aksu, 1974’te üç şarkısını bir plak şirketine gönderdi. Aynı yılın Kasım ayında Ali Engin Aksu ile evlenen sanatçı, okulundan da ayrıldı. 1974’ün son aylarında plak yapımı için İstanbul’a yerleşti

Müzik kariyeri 1970 yılında katıldığı “Hafta Sonu” dergisinin açtığı “Altın Ses” yarışmasında altıncı olmasıyla başladı.

1975 yılında, Sezen Seley adıyla, ilk 45’liği Haydi Şansım’ı çıkardı. Çok az satan bu 45’liği Sezen Aksu adıyla piyasaya çıkardığı ikinci 45’liği Yaşanmamış Yıllar/Kusura Bakma izledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim