• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Seyyid Ahmed Arvasi Hoca Ölümünün 27. Yılında Anıldı

Seyyid Ahmed Arvasi Hoca Ölümünün 27. Yılında Anıldı
Türk İslam dünyasının önemli fikir adamlarından Seyyid Ahmed Arvasi ölümünün 27.yılında kendi öğrencilerinin de katılımı ile düzenlenen anma töreni...

Türk İslam dünyasının önemli fikir adamlarından Seyyid Ahmed Arvasi ölümünün 27.yılında kendi öğrencilerinin de katılımı ile düzenlenen anma töreni ile anıldı.

Başta "Türk-İslam ülküsü" olmak üzere yazdığı eserlerle önemli izler bırakan ve peygamber soyundan gelen düşünür-yazar Seyyid Ahmed Arvasi ölümünün 27. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. İhlas Koleji Tarih Kulübü tarafından düzenlenen anma törenine merhum Arvasi'nin öğrencileri, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma töreni öncesinde Arvasi'nin hayatını konu edinen kısa film gösterimi sunuldu, İhlas Koleji öğrencileri de okudukları şiirler Arvasi'yi yad etti.

İhlas Koleji Okul Müdürü, Hamdi Özakay Seyyid Ahmed Arvasi'nin hem fikirleri ile hem de yaşantısı ile öğrencilere örnek teşkil eden bir isim olduğunu belirterek; " Türk İslam Dünyasına bilhassa Türk gençliğine şekil vermiş ikileri ve yaşantıları ile örnek olmuş büyük şahsiyet Seyit Arvasi Hocayı öğrencilerimize onun talebeleri ile anlattık. Onun sahip olduğu tarihi, medeniyeti, kültürü ve coğrafyaya tanık olmuş oldular" dedi."

ÖRNEK BİR ŞAHSİYETTİ"

Eğitimci - Yazar Hasan Yavaş'da 1968 yılında Balıkesir'de eğitim öğretim gördüğü sırada Seyyid Ahmed Arvasi'nin psikoloji derslerine giren bir hoca olarak tanıdığını ancak daha sonra fikirlerinden istifade ettiğini belirterek; " İyi bir Müslümandı. çünkü Peygamber efendimizin evladı idi. Türk milletini seven, Türk milletinin gençlerine hizmet etmeyi bir gaye ve dava edinen bir insandı. O bakımdan Türk milliyetçileri arasında uzun yıllar çile çekmesine rağmen bu hizmetlerine devam etti. Kendisi hakkında birçok sıkıntı verenler olduğu halde hiç davasından vazgeçmedi.O bize örnek bir şahsiyetti. Sohbetleri kitap gibi bir kişiydi" dedi.

"GÖNÜL KAPISI AÇIK İNSANDI"

Eğitimci - Yazar Mehmet Ozan Semerci ise merhum Arvasi Hocayı şarkı sözlerindeki betimlemesiyle anlattı: "6 yıl fiilen talebesiydim. Ama sık sık evine sohbetlere gittik. Ulaşabildiğimiz kadarıyla kendisinden hiç kopmadık. İlmiyle alim bir insandı. Yani ne biliyor ne söylüyorsa onu yaşıyordu. Arvasi beyin gönlü çok açıktı. Tıpkı şarkı sözlerinde olduğu gibi. "Pişman olur da bir gün geri dönersen bana, gönül kapım açıktır çalmadan gir içeri" Arvasi bey gönül kapısı hep açık biriydi. Şimdi bu soruyu kendime sormaya çekiniyorum."

Seyyid Ahmed Arvasi Hoca Ölümünün 27. Yılında Anıldı

Seyyid Ahmed Arvasi Hoca Ölümünün 27. Yılında Anıldı

Seyyid Ahmed Arvasi Hoca Ölümünün 27. Yılında Anıldı

Seyyid Ahmed Arvasi Hoca Ölümünün 27. Yılında Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim