• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Seyhan’a 4 Bin 80 Konutluk "Yeşilvadi Evleri"

Seyhan’a 4 Bin 80 Konutluk "Yeşilvadi Evleri"
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kentsel dönüşüm kapsamında Barbaros ve Bey mahallerinde yapılacak "Yeşilvadi Evleri'nin birinci etabı için hak...

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kentsel dönüşüm kapsamında Barbaros ve Bey mahallerinde yapılacak "Yeşilvadi Evleri'nin birinci etabı için hak sahipleri ile 29 Mart'ta görüşmelere başlanacağını açıkladı. Karalar, hak sahiplerinin hızlı ikna edilmesi durumunda 2 bin 190 konuttan oluşan birinci etabın 2017'de bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Seyhan Oteli'nde düzenlediği toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Karalar, Barbaros ve Bey mahallelerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi verdi. Karalar, "Dönüşüm yerindeyse kaos yaşanamaz. En ufak afette can ve mal kaybının yoğun olacağı, çıkmaz sokakların olduğu, itfaiye araçlarının giremediği ve bunun üzerine terörün ve uyuşturucunun yuvalandığı Adana'nın en kötü gettolaşmanın olduğu yerlerin dönüşmesi esas olması gerekendi. Barbaros ve Bey mahallelerindeki kentsel dönüşüm konusunda çok uzun süre çalıştık. Barbaros'taki 4 bin 80 konutun adını Yeşilvadi Evleri koyduk. 4 büyük projemizden birisi Yeşilvadi Evleri'ydi. Diğeri de "Yerinde Dönüşüm'dü. Şimdi Barbaros Mahallesi'nde hem kentsel dönüşüm yapıyoruz hem de Yeşilvadi Evleri'nin ilk etabını yapıyoruz" diye konuştu.

"HAK SAHİPLERİNE ORTALAMA YÜZDE 45 İNŞAAT ALANI VERİLECEK"

Kentsen dönüşümün yapılacağı söz konusu yerde bin 785 hak sahibi olduğunu kaydeden Karalar, "Burada, 2 bin 811 mesken, 317 dükkan var. Toplam bağımsız birim alanı 3 bin 128. Mali hazinesi bin 916, Adana İl Özel İdare'ye ait 3 bir 450 metrekare, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 100 dönüme yakın bir alanı var. Bizim 4 bin metrekare bir alanımız var. Şahıs alanı 330 bin metre kare. Toplam 444 metrekarelik bir alan burası. Bu alana 4 bin 80 konut yapılacak. Birinci etapta 2 bin 190 konut yapılacak. TOKİ ile anlaştık, proje onaylandı. Hak sahibine ortalama yüzde 45 inşaat alanı verilecek. En düşük yüzde 33, en yüksek yüzde 82'ye kadar çıkıyor. Bu çok önemli. Oradaki insanlar mağdur, bir de onları ikna etmek gerekiyor. Onları ikna etmek için de üzerine çok para vermeyecekleri bir imkan oluşturmak gerekiyordu. Bunun için Seyhan Belediyesi üzerine düşen özveriyi yaptı. Kentin içinde çok daha fazla güzellik yapabilirdik. Ama biz bu kentin en kaos, en problemli yerlerinden başladık. Bu iş bir efsane olacak" şeklinde konuştu.

"HAK SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞME 29 MART'TA YAPILACAK"

Zeydan Karalar, hak sahiplerinin en kısa sürede ikna edilmesini umduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Umarım hak sahipleri çok kısa sürede ikna edilir ve bu sene içinde kazma vurulur. En büyük zorlu aşamayı projeyi onaylamak ile geçiriyorsunuz. İkinci zorlu aşama hak sahibini ikna etmek. Şimdi hak sahibine yazılar yazıldı. 29 Mart'ta hak sahipleri ile görüşme yapılacak. Görüşme yapıldıktan sonra umuyoruz ve bekliyoruz ki çok kısa sürede oradaki insanları ikna edelim. Çok kötü bir durumdan insanların yaşayabileceği bir duruma getirelim. Bu dönem bitimine kadar 2 etabı da bitirelim istiyoruz. Hak sahiplerini çok hızlı ikna edersek 2017'de birinci etabı bitirmeyi düşünüyoruz."

Yeşilvadi Evleri'nin depreme dayanıklı binalar olacağını belirten Karalar, "Binalarda katlar 6-8-10-12 şeklinde olacak. Bunların bütün hesapları yapıldı. Depreme dayanıklı binalar. Yukarıdan bakıldığında, oyun alanıyla, yeşilliğiyle, otoparkıyla çok güzel bir semt olacak burası" dedi.

"BAKANIMIZ FATMA GÜLDEMET SARI'YA TEŞEKKÜR EDERİM"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya desteği için teşekkür eden Başkan Karalar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Adana'yı yakından tanıyan Sayın Fatma Güldemet Sarı'nın Çevre ve Şehircilik Bakanı olması bu işleri hızlandırdı. Ben öncelikle Adana için bir şans olan Bakanımız Sarı'ya teşekkür etmek istiyorum. Bakanımızın Adana'yı biliyor olması, bu bölgenin bir an önce dönüşmesi gerektiğini bildiği için çok sıcak yaklaştı. Belki Güldemet Hanım bakan olmasa projemizi bu kadar hızlı onaylatamayacaktık. Ben tekrar tekrar şükranlarımızı bildiriyorum sayın bakanımıza. Valimiz Mustafa Büyük'e, AK Parti İl Başkanımız Fikret Yeni'ye, TOKİ başkanımıza da teşekkür ediyorum."

Karalar, yerinde dönüşüm kapsamında 8 projenin de sırada beklediğini de sözlerine ekledi.

Perşembe günü Adana'daki en kapsamlı spor tesisinin temelini atacaklarının müjdesini veren Başkan Karalar, "Şakirpşa'da 9 bin metre karelik yer aldık. Orada 4 mahallede 200 bine yakın nüfus yaşıyor. Bugüne kadar belediyelerin yaptığı en kapsamlı spor tesisinin temelini perşembe günü atacağız" dedi.

Seyhan’a 4 Bin 80 Konutluk "Yeşilvadi Evleri"

Seyhan’a 4 Bin 80 Konutluk "Yeşilvadi Evleri"

Seyhan’a 4 Bin 80 Konutluk "Yeşilvadi Evleri"

Seyhan’a 4 Bin 80 Konutluk "Yeşilvadi Evleri"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim