• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Seyhan Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Seyhan Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, emek ve emekçiden şana bir yönetim anlayışlarının bulunduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'nin en iyi toplu iş sözleşmesini...

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, emek ve emekçiden şana bir yönetim anlayışlarının bulunduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'nin en iyi toplu iş sözleşmesini imzaladık" dedi.

Karalar, belediye çalışanlarını ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonuçlarını hakkında bilgi vermek üzere Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarıyla bir araya geldi. Beraberinde DİSK Genel-İş Adana 2 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu ile birlikte Seyhan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan işçilerle buluşan Başkan Karalar, "Türkiye'nin en iyi toplu iş sözleşmesini imzaladık işçilerimizle. Emek ve emekçiden yana bir yönetim anlayışına da böylesi yakışırdı zaten. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. "Siyasal anlayış olarak biz yüzü emeğe dönük insanlarız. En yüce değer emektir. Biz ona inanıyoruz. Gerçekten üreten emeğe bizim saygımız sonsuzdur" diye konuşan Başkan Karalar, çalışanların performanslarını en yüksekte göstermeleri gerektiğini söyledi.

Karalar, "Emek ve emekçi işinin hakkını veren insandır. Parti sayesinde ya da bir torpille oraya girip "ben partiliyim kardeşim ben bu işi mi yapacağım?" diyen gerçek emekçi değildir. Aksine bizim dönemimizde işe girenlerin hepsi daha çok çalışmalıdır. Her zaman söylediğim bir şey var benim. Biz kime hizmet ediyoruz? Nerede çalışıyoruz? Kendi doğup büyüdüğümüz yere, kendi memleketimize, çoluğumuzun çocuğumuzun yaşadığı memlekete hizmet ediyoruz ve ne yaparsak kendimize yapıyoruz zaten" diye konuştu.

"İŞÇİ SAYISINI DA ÜCRETLERİNİ DE ARTTIRDIK"

Başkan Karalar, işçi sayısının ve ücretlerinin arttırılmasıyla gelen eleştirilerle ilgili olarak; "Bazı çevreler bizi işçiye verilen ücretlerin yüzde 17 artması ve işçi sayısının arttırılmasıyla ilgili eleştiriyorlarmış. Doğru, arttıracağım tabi. İşçime vereceğim tabi. Helali hoş olsun. Türkiye'nin en iyi sözleşmesini yapmaktan da ben belediye olarak onur duyuyorum. Onlar da gayet iyi biliyor ki aynı sistemle çalışıp Türkiye'nin en yüksek ücretini alıyorlar. Onlara da helal olsun aldıkları ücretin her kuruşu" dedi.

SENDİKA BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

DİSK Genel-İş Adana 2 No'lu Şube Başkanı Gündoğdu konuşmasına Başkan Karalar'a teşekkür ederek başladı. Gündoğdu, "Seyhan'da ilk defa kavgasız, gürültüsüz, arabulucuya, greve gitmeden ve bu konuda da mütevazı olmaya gerek yok. Türkiye'nin en iyi toplu sözleşmesini Seyhan Belediye Başkanımızla beraber gerçekleştirdik. Bu konuda bürokrat arkadaşlara ve sayın başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Seyhan Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Seyhan Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Seyhan Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim