• BIST 9645.02
  • Altın 2411.409
  • Dolar 32.5821
  • Euro 34.8207
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Seyhan Belediyesi’nde İşçinin Yüzü Güldü

Seyhan Belediyesi’nde İşçinin Yüzü Güldü
Seyhan Belediyesi'nde 295 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Seyhan Belediyesi'nde 295 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Buna göre, ücretlere toplamda yüzde 20.47 oranında zam yapıldı.

CHP Genel Sekreteri Sayın Kamil Okyay Sındır ve CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut'un da hazır bulunduğu Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni'nde konuşan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Benim hayatım hep zorluklarla mücadele ederek geçmiştir. Hep işçi dostu olarak geçmiştir, hep çalışandan yana, emekten yana, emekçiden yana olmakla geçmiştir. Ve bu benim hayatımın sonuna kadar böyle geçecek" dedi.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile Seyhan Belediyesi arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen törenle imza altına alındı. Seyhan Belediyesi'nde çalışan 295 işçiyi ilgilendiren ve 2 yıllık bir dönemi kapsayacak Toplu İş Sözleşmesi'nde ücretlere toplamda yüzde 20.47 oranında zam yapılması öngörüldü. Taban ücrete yüzde 28 zam yapıldı. Sosyal haklarda yüzde 15'e varan oranda zam yapıldı.

Toplu Sözleşme görüşmelerine ilk kez "işveren" sıfatıyla oturan Başkan Karalar'ın isteği doğrultusunda "sosyal haklar" bölümünde çalışan lehine yeni maddeler eklendi. İşte Başkan Karalar'ın talebi doğrultusunda sözleşmeye eklenen o maddeler şöyle:

"Aile içi şiddete başvuran işçinin ücretinin yarısı eşin talebiyle mağdur olan eşe ödenir. 1989-1992 yıllarında taşeron olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışırken kadroya alınan işçilerin emekliliği hak etmeleri durumunda o döneminde kıdem tazminatı hesabına dahil edilmesi karara bağlandı. Çalışanın eşi, çocuğu, kardeşi, anne ya da babası bir sağlık kuruluşunda tedavi amaçlı yatıyor ise bu durumu belgelendirmesi durumunda 5 iş günü ücretli refakatçi izni verilir. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda çalışanın ücretine birinci yıl net 200 TL, ikinci yılda 220 TL ek ödeme yapılır. Engelli çocuğu olan işçilere her engelli çocuk için her ay bürüt 150 TL Engelli Yardımı ödenir. Kaynana ve kayınbaba vefatlarında çalışana 3 bürüt maaş ödenir. İşçi ölümünde 4 maaş ek ödeme yapılır. Çalışanın çocuğunun yüksekokula devam etmesi halinde yapılacak yardım miktarı sendikanın önerdiği taslakta bin 200 TL iken Başkan Karalar bu oranı yükseltti. Buna göre çocuğu yüksekokula giden çalışanlara birinci yıl için bin 500, ikinci yıl için bin 700 TL fark ödenmesi karara bağlandı. Bu farklar sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte çalışanların ücretlerine yansıtıldı."

"SOSYAL DEMOKRAT ANLAYIŞLA DİĞERLERİNİ KARŞILAŞTIRIN"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada işçilere birlik beraberlik mesajı verdi. Başkan Karalar, "Sosyal demokrat anlayışla, emekten yana insanların imzaladığı toplu sözleşmelere bakın, bir de önceki dönemlerde imzalanan toplu sözleşmelere bakın. Farkı çok net göreceksiniz. Biz birlikte çalışacağız, biz birlikte başarılı olacağız. Bu şehir hepimizin. Belediyede yaptığımız hizmetlerle aslında kendi şehrimize hizmet ediyoruz. Çünkü biz bu şehirde yaşıyoruz. Yaptığımız hizmet de doğal olarak kendimize yaptığımız hizmettir" diye konuştu.

Seyhan Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katılan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır kendisinin de geçmişte belediye başkanlığı yaptığını belirterek, "Çalışma barışı çok önemlidir. Çalışma barışının sağlandığı kurumlarda herkes mutlu olur. Hem çalışanlar, hem idareciler hem de o şehirde yaşayanlar mutludur. Seyhan Belediyesi'nde çalışma barışının en iyi şekilde yaşandığını görüyorum. Hepinize çalışmalarınızda başarılar dilerim" dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Toplu İş Sözleşmesi imza töreninin ardından beraberindeki CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ile birlikte Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı makamında ziyaret etti. Genel Sekreter Sındır, Başkan Karalar'la çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Seyhan Belediyesi’nde İşçinin Yüzü Güldü

Seyhan Belediyesi’nde İşçinin Yüzü Güldü

Seyhan Belediyesi’nde İşçinin Yüzü Güldü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim