• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Seyfebeli’ne Modern Sanayi Sitesi Yapılacak

Seyfebeli’ne Modern Sanayi Sitesi Yapılacak
Sivas Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde kurulan Seyfebeli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi hakkında...

Sivas Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde kurulan Seyfebeli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Sami Aydın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Osman Yıldız, Seyfebeli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yöneticileri ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, belediye öncülüğünde Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından modern bir sanayi sitesi yapılması için çalışmalar başladığını belirtti. Başkan Beşir Köksal, "Esnaf ve sanatkarlarımız küçük dükkanlarda zor şartlarda çalışıyor. Yeni yapılacak sanayi sitelerinde hem meslekler bir arada olacak hem de dükkanlar esnafların taleplerine göre yapılacak. Belediye başkanımızın da katılımı ile bu toplantıyı yaparak esnaflarımızın merak ettikleri konular hakkında bilgi paylaşımı yapmak istedik. Esnaflarımız her şeyin en güzeline layıktır." diye konuştur.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise yaklaşık 7 milyon metre kare alana yapılacak olan Seyfebeli Sanayi Sitesi'nin kayıtlarının alınmaya başladığını belirterek, en kısa zamanda oluşturulacak alt kooperatifler aracılığı ile projenin hayata geçirileceğini söyledi . 4 ayrı yerde bulunan sanayi sitelerinin sorunlarını çözmek için harekete geçtiklerini kaydeden Başkan Sami Aydın, "Sanayi sitelerimiz günümüz şartlarına göre dizayn edilmemiş ve günümüz şartlarını taşıyacak nitelikte değildir. Dükkanların altyapıları da ebatları da uygun olmadığı için esnaflarımız sıkıntı yaşamaktadır. Bu da esnaflarımızı geriye götürmektedir. Bundan dolayı günümüz şartlarına göre her esnafın kendi ihtiyaçlarına göre bir site yapalım. Bunun için yola çıkarak Seyfebeli Sanayi Sitesi'ni kurduk. Kurmuş olduğumuz kooperatif yeni kurulacak olan 15 kooperatifin de çatısı olacaktır. Bu kooperatiflerin de destekleriyle kısa sürede Organize Sanayi Bölgesi'nin karşısında altyapısı, sosyal donatıları olan ve esnafın ihtiyaçlarını karşılayabilecek modern bir sanayi sitesi oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, Seyfebeli'ne yapılacak olan modern sanayi sitesi ve bu site içerisinde yer alacak olan sosyal tesisler hakkında sunum yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim