• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Seydişehir’de Öğrencilere “Ertuğrul Osman Mevlana” Tiyatrosu

Seydişehir’de Öğrencilere “Ertuğrul Osman Mevlana” Tiyatrosu
Seydişehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel etkinlikler kapsamında ortaklaşa düzenlediği "Ertuğrul Osman Mevlana" tiyatrosu Seydişehir...

Seydişehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel etkinlikler kapsamında ortaklaşa düzenlediği "Ertuğrul Osman Mevlana" tiyatrosu Seydişehir Şaban Cengiz Kültür merkezinde öğrencilerle buluştu.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal konuşmasında artık sosyal bir belediyecilik anlayışı ile sosyal ve kültürel etkinliklere daha çok önem verdiklerini belirtti. Kimi zaman Büyükşehir Belediyesi kimi zaman ise Seydişehir Belediyesi olarak bu tür etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Başkan Mehmet Tutal, "Son yıllarda park, bahçe, yol yapmanın yanında sosyal ve kültürel etkinliklerimiz ile sosyal belediyecilik noktasında öne çıktı. Bu etkinliklerimizden biri de tarihimize çağrışım yaptıracak Ertuğrul Osman Mevlana tiyatrosudur" dedi.

Başkan Tutal, tarihi iyi anlamak gerektiğini ifade ederek, "Tarihimize milli ve manevi değerlerimize, özellikle tarihimizdeki değerlere baktığımız zaman bazı isimleri görüyoruz. Bir Osman Gazi'nin Bir Ertuğrul Gazi'nin arkasında bir Mevlana'nın olduğunu, bir Fatih'in arkasında Ak Şemseddin'nin olduğunu; yani manevi şahsiyetlerin olduğunu biliyoruz. Biz bu değerleri anlayabilirsek kendi tarihimizi daha iyi anlarız. Tarihte nasıl çağlar açıp, çağlar kapatabildiğimizi net olarak görmüş oluruz. Bir gençlik kendi tarihi değerlerinden, kendi milli değerlerinden ne kadar kopartılırsa özünü o kadar kaybetmiş olur. Bunlardan birisi bu gün basınıyla yayınıyla bizim gençliğimiz üzerine oynanan oyunlardır. Ama Elhamdülillah sizleri görünce bizim gençliğimiz üzerinden hesaplar yapılsa da, bu hesapların tutmadığını; bizim gençlerimizin kendi tarihine, kendi kültürüne, kendi inancına, kendi milli değerlerine daha çok sahip çıktığını görüyoruz. Katkıda bulunan Konya Büyükşehir Belediyesine de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen "Ertuğrul Osman Mevlana" tiyatrosu oyununda, Anadolu Selçuklu Devleti'nin uç beyi konumunda bulunan Ertuğrul Gazi'nin, Anadolu Selçuklu Devletinin başkenti Konya'yı ziyareti sırasında Şeyh Abdülaziz ve Mevlana ile tanışması, onların dualarını alması ve bu ziyaretin Osmanlı Devleti'nin kuruluşundaki etkileri anlatılıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim