• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Seydişehir’de 23 Nisan Kutlamaları

Seydişehir’de 23 Nisan Kutlamaları
Konya'nın Seydişehir ilçesinde, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, başkanlık makamını 7. sınıf öğrencisi Emine...

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, başkanlık makamını 7. sınıf öğrencisi Emine Kaya'ya bıraktı.

Her yıl 23 Nisan'da kamu kurum ve kuruluşlarında mülki ve idari amirler makamlarını minik öğrencilere bırakırken, geleceğin idarecisi, yöneticisi çocuklar temsili olarak bir günlüğüne makamları emanet alarak yönetimde bulundular. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, makamını 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Çavuş Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi Emine Kaya'ya teslim etti.

Okul Müdürü Mustafa Uslu'nun da bulunduğu programda Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bu günün gençlerinin çocuklarının, yarının yöneticisi, idarecisi belki doktor ve belediye başkanı olacağını dile getirerek, Emine Kaya'nın doktorluk hedefinin yanında bir yönetici olabileceğini kaydetti.

Başkanlık makamına temsili olarak oturan Emine Kaya'nın Başkan Tutal'a yönelttiği "Belediye Başkanlığına nasıl karar verdiniz" sorusu üzerine Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "En çok sevdiğim meslek öğretmenlik. Tekrar memur olur musun deseler, yine öğretmenliği tercih ederim. Ben öğrencilerimi ve eğitimi çok seviyorum. Eğitim hayatının yanında dernek ve vakıf çalışmaları yaptık. Bu çalışmalarda belediye başkanlığına benzer faaliyetler. Çalışmalar sosyal faaliyetler. Oradaki yaptığımız hizmetlerin daha büyüğünü Belediye Başkanlığında yapılacağı kanaati oluştu. Arkadaşlarımızla istişare ettik. Allah nasip etti Seydişehir Belediye Başkanı olduk" dedi.

Seydişehir'e yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi alan Emine Kaya, başkanlık mesleğinin çok yoğun hizmet gerektiren bir meslek olduğunu kaydetti. Seydişehir Belediyesi Başkanlık makamını devralan Emine Kaya Fen İşleri Müdürünü arayarak okullarındaki bazı isteklerini talep ederek yerine getirilmesi talimatını verdi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Emine Kaya'ya eğitim öğretim hayatında başarılar dilerek kendisine günü anısına hediye takdim etti.

Seydişehir’de 23 Nisan Kutlamaları

Seydişehir’de 23 Nisan Kutlamaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim