• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Seydişehir Belediyesi’nden Çanakkale Gezisi

Seydişehir Belediyesi’nden Çanakkale Gezisi
Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi'nin gelecek nesillere tarihi ve kültürel yerleri tanıtmak için ilçede eğitim öğretim gören başarılı lise öğrencilerini...

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi'nin gelecek nesillere tarihi ve kültürel yerleri tanıtmak için ilçede eğitim öğretim gören başarılı lise öğrencilerini Çanakkale'ye götürüyor.

Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan her yıl belirli periyotlarla Çanakkale gezisi düzenleyen Seydişehir Belediyesi bu yılda derslerinde başarılı olan yaklaşık bin öğrencinin Çanakkale'yi görmesini sağlayacak.

İlk öğrenci kafilesini hafta sonu Çanakkale gezisine uğurlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "vatanımızın tarihi ve kültürel değerlerine sahip bölgeleri tarih kitaplarından ne kadar okunursa okunsun Çanakkale gibi bir tarihin yaşandığı toprakların mutlaka görülmesi gerekir. Her bireyin mutlaka o tarihi toprakları gezmesi gerekir. Derslerinde başarılı olan öğrencilerimizi sosyal belediyecilik anlayışımızla ecdadımızın tarih yazdığı topraklara götürerek oraları görme imkanı sağlıyoruz" dedi.

Derslerinde başarılı öğrencilerin, Türk Milletinin gurur duyduğu dönüm noktalarından biri olan Çanakkale'yi gezip göreceklerini kaydeden Başkan Tutal, "Vatanın kurtuluşu için yüz binlerce şehidin gözünü kırpmadan canını feda ettiği Çanakkale Şehitliği ve tarihin ayak izlerini taşıyan diğer mekanları öğretmeler ve rehberler eşliğinde gezeceksiniz. Çanakkale ruhu ayrı bir şey. Oraya birçoğunuz ilk defa gidiyor. Bu turistlik bir gezi değil, tarihi bir seyahattir. Çanakkale seyahatinden yararlanmaya çalışın. O ruhu orada yaşamak, gözlemlemek lazım. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum" diye konuştu.

Çanakkale turuna katılan öğrenciler Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın bu organizasyonu için teşekkür etti.

Seydişehir Belediyesi’nden Çanakkale Gezisi

Seydişehir Belediyesi’nden Çanakkale Gezisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim