• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Seydikemer’den sonra Milas’ta denenecek

Seydikemer’den sonra Milas’ta denenecek
Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan bir arazide İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Lavanta Bitkisi" yetiştirme çalışması başlatıldı.

Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan bir arazide İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Lavanta Bitkisi" yetiştirme çalışması başlatıldı. Muğla'da ilk olarak Seydikemer'de denenen ve yüksek oranda verim alınan çalışma, bu kez Milas'ta denenecek.

Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Menteş Mahallesi'nde yer alan Ahmetçavuş-Hayıtlı Mahallesi Muhtarı Ayhan Demirçivi'ye ait bir dönümlük arazide tarım gelirlerini ve ürün çeşitliğini artırmak amacıyla "Lavanta Bitkisi" yetiştirme çalışması başlatıldı.

Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan ve Ziraat Mühendisi Melike Kaya'nın katkılarıyla 1060 kök Lavantayı Milas'a kazandırmaya çalışan Ahmetçavuş-Hayıtlı Mahallesi Muhtarı Ayhan Demirçivi, ilçede ilk kez denenen çalışma, gelecekte en önemli geçim kaynaklarından biri olacağını söyledi.

Bahçesine yapılan dikim faaliyeti ile Milas'ta bir ilki gerçekleştirmede öncü rol oynamış olmasının önemli olduğunu belirten Demirçivi; "Fransa bu konuda Avrupa'nın en önemli Lavanta üreticisi konumunda ve dünyanın da ilk 3 tarım ihracatçısı arasında yer alıyor. Yine komşumuz Bulgaristan'ın bu ürünü çok iyi değerlendirdiğini Avrupa pazarında söz sahibi olduğunu biliyoruz" derken, Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan da "Halkımızın klasik ürünlerinin yanında böyle alternatif sanayi ürünleri ekimine de ilgi duyması, hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Alternatif sanayi ürünlerinin en önemlilerinden biri olan Lavanta, dünyanın her yerinde yetişiyor. Anavatanı Provence olarak bilinen Lavanta Türkiye'de en fazla Isparta da yetiştiriliyor. Ancak bölgemizde henüz yeterince değerlendirilemiyor. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin, Milas'ta tarım sektörüne alternatif bir ürün olarak katkı yapabilecektir. Lavanta üretiminin ucuz olması ve fazla gelir getirmesi ilçemiz üreticileri için alternatif ürün olma özelliğindedir. Lavanta gibi bitkilerin Milas'ta yetiştirilerek bölgeye görsellik kazandırması turizm açısından da önemli bir kazanım sağlayabilmektedir. İlçemizin hem tarım hem de turizm bölgesi olması bakımından Lavanta gibi aromatik ve peyzaja uyumlu bitkilerin yetiştirilmesi ilçemize pozitif katkı yapabileceğini düşünmekteyiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim