• BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Sevim Genç: “Bizim İçin Ve Ülke İçin Çok Büyük Bir Değerdi”

Sevim Genç: “Bizim İçin Ve Ülke İçin Çok Büyük Bir Değerdi”
Hayatını kaybeden eski CHP Milletvekili Kamer Genç'in eşi Sevim Genç, "Bizim için ve ülke için çok büyük bir değerdi. Ülke için gereken bütün fedakarlıkları...

Hayatını kaybeden eski CHP Milletvekili Kamer Genç'in eşi Sevim Genç, "Bizim için ve ülke için çok büyük bir değerdi. Ülke için gereken bütün fedakarlıkları yaptı. Vatanını milletini çok seviyordu. Demokrasi, insan hakları ve laiklik için çok çaba harcadı" dedi.

Bir süre ABD'de pankreas kanseri tedavisi gören ve 4 ay önce ise Türkiye'ye dönen eski CHP Milletvekili Kamer Genç, tedavi gördüğü İstanbul Gayrettepe'de bulunan özel bir hastanede hayatını kaybetti. Akşam saat 17.10 sıralarında hayatını kaybeden Kamer Genç'in ölümüyle ilgili açıklamayı aile fertleri yaptı. Kamer Genç'in eşi Sevim Genç, kardeşi İmam Genç, kızı Seçila Cominotti ve amcasının oğlu Haydar Genç, CHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekili Erdoğan Toprak ile birlikte açıklama yaptı. Genç'in ölüm haberini alan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da hastaneye gelerek aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Burada ilk açıklamayı yapan Haydar Genç, "Ülkemizin yetiştirdiği Türk siyasetinde 7 dönem Tunceli milletvekili olarak seçilmiş olan demokrasi, insan hakları ve hukukun yılmaz savunucusu Kamer Genç, yakalandığı amansız hastalık nedeniyle 14 aydır gördüğü tedavi ve verdiği yaşam mücadelesi sonucunda bugün 17.10 sıralarında hayatını kaybetmiştir. Hastanede tedavi gördüğü süre boyunca desteklerini esirgemeyen herkese ve başta doktoru Sezer Sağlam ve ekibine hastane yönetimine hastane personeline teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunarız" dedi.

"CENAZESİ YARIN KARTAL CEMEVİNDE YAPILACAK TÖRENLE KALDIRILACAK"

Cenazenin yarın kaldırılacağını belirten Genç, "Cenazesi yarın Kartal Cemevi'nde yapılacak törenle kaldırılacaktır. Daha sonra da program hava şartlarına göre açıklanacaktır. Vasiyetine aynen uyulacaktır. Başta Tunceli halkı olmak üzere tüm Türkiye ve sevenlerinin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Kamer Genç'in eşi Sevim Genç de, "Bizim için ve ülke için çok büyük bir değerdi. Ülke için gereken bütün fedakarlıkları yaptı. Vatanını milletini çok seviyordu. Demokrasi, insan hakları ve laiklik için çok çaba harcadı. Çok büyük stresler yaşadı. Bizde onla birlikte aynı şeyleri yaşadık. Hastalıkla çok büyük mücadele verdi. 1 yıldır da mücadele ediyordu. Amerika'dan ölüsü gelecek dedikleri anda o diriliyordu. Kalbi çalışıyordu ve sağlıklı olarak insanların karşısına çıkıyordu. Burada da aynı mücadeleye devam etti. Son ana kadar kalbi durmadı. Sonrada hayata gözlerini yumdu. Çok üzgünüz sevenlerine çok teşekkür ediyoruz. Kamer Bey ülkesini çok seviyordu. En büyük sıkıntısı ülkede kargaşanın olması ülke insanlarının kardeşlerin birbirini öldürmesinden çok büyük üzüntü duyuyordu. Eşim çok iyi niyetli çok dürüst içinde hiçbir kini olmayan insanları seven mücadeleci bir yapıya sahipti. Bu mücadeleci yapısı onu yıprattı. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu geldiğinde onunla konuşamadı. Durumu 1 hafta 10 gündür ağırdı. Ağrı sızı tatmadan hayatını kaybetti" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ise, "Türkiye bugün önemli bir insanını kaybetti. Kamer Genç kendine has üslubuyla bir mücadele adamıydı. TBMM'de çok önemli çalışmalar yaptık. Başta laiklik olmak üzere cumhuriyeti ayakta tutan değerlerin yılmaz bir savunucusuydu. Barış adamıydı. İnsan haklarını özgürlüğü savunan bir insandı. Türkiye'nin birliğinden bütünlüğünden yana olan bir insandı. Uzun yıllar birlikte olduk. Maliyeci olarak meslektaşımdı. Milletvekili olarak TBMM'de birlikte olduk. Üzgünüm Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine Tuncelilere ve milletimize başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

KAMER GENÇ'İN CENAZESİ

Öte yandan, Kamer Genç'in ailesi tarafından tören programı açıklandı. Genç için 24 Ocak 2016 Pazar günü saat 14.00'da Kartal Cemevi'nde tören düzenlenecek. Kamer Genç, 25 Ocak 2016 Pazartesi günü saat 10.00'da Tunceli Cemevi'ndeki ilk törenin ardından saat 12.00'da düzenlenecek Nazımiye Cemevi'ndeki cenaze töreni sonrası doğduğu Ramazan köyünde toprağa verilecek.

Sevim Genç: “Bizim İçin Ve Ülke İçin Çok Büyük Bir Değerdi”

Sevim Genç: “Bizim İçin Ve Ülke İçin Çok Büyük Bir Değerdi”

Sevim Genç: “Bizim İçin Ve Ülke İçin Çok Büyük Bir Değerdi”

Sevim Genç: “Bizim İçin Ve Ülke İçin Çok Büyük Bir Değerdi”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim