• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Sevgül’den, Nasuh Mahruki’ye istifa çağrısı

Sevgül’den, Nasuh Mahruki’ye istifa çağrısı
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'ye istifa çağrısında bulundu.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'ye istifa çağrısında bulundu.

AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, düzenlediği basın toplantısında, son dönemde AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin söylemleriyle ilgili dernek içinde büyük rahatsızlık olduğunu söyledi. Türkiye'nin dört bir yayına yayılmış 36 birimde 2 bin 200 gönüllü ile çalıştıklarını ve bu kişilerin siyasi taraf olmadan arama kurtarma faaliyeti yaptıklarını anlatan Sevgül, AKUT Başkanı Mahruki'nin siyasi söylemlerinin kurum içinde rahatsızlık oluşturduğunu belirtti.

Sevgül, "Nasuh Mahruki'ye istifa edip siyasetle uğraşması gerektiğini söyledik. AKUT'u siyasi söylemleriyle bir taraf gibi gösteriyor. Biz taraf değiliz. Amacımız insan hayatı kurtarmak. Hepimizin siyasi düşüncesi var ama bu AKUT adı altında bunlar düşünülmez, dile getirilmez ve tartışılmaz. Siyaset üstü bir kurumuz" dedi.

Bir hafta önce İstanbul'da Mahruki ve birim sorumlularının katılımıyla toplantı yaptıklarını belirten Sevgül, "Toplantıya 28 ekip katıldı. Diğer ekipler, toplantı ani olduğu için katılamadı. Mahruki'yi istifa etmesi yönünde iknaya çalıştık. Oylama yaptık. 21 ekip lideri tamamen başkanlığı, yönetim kurulu üyeliğini bırakıp onursal başkanlığa geçmesi için oy kullandı. 4 ekip lideri "Yönetim kurulunda kalsın başkanlığı bıraksın" dedi. 3 ekip ise "Siyasi söylemlerde bulunmasın, başkanlığı bıraksın" dedi. İstifa etmeyince bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Mahruki bırakırsa AKUT rahatlayacak ve bütünlük içinde gerçek görevine dönecek. Asıl sahada yapması gereken işe odaklanacak" diye konuştu.

Sevgül, AKUT üzerinde siyasi baskı var, mevcut iktidar AKUT'u ele geçirmek istiyor şeklindeki algının yanlış olduğunu savundu.

AKUT'tan istifa etmeyi düşünen birimlerin kurumun dinamosu olduğunu kaydeden Sevgül, "Bu potansiyel mutlaka başka yerlere yönelecektir. Planlanmış bir durum yok ama ülkemizi, halkımızı sevdiğimiz için ya bağımsız ya da bütünlük içinde yeni bir örgütlenme olabilir. Şu anda sadece AKUT'un korunmasını istiyoruz" dedi.

Sevgül, AKUT'a başkan olmak gibi bir niyeti bulunmadığını dile getirerek Antalya birim sorumluluğunu da başka bir arkadaşına devretmeyi düşündüğünü belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim