• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Sevgililer Günü Cinayeti Davası Yeniden Başladı

Sevgililer Günü Cinayeti Davası Yeniden Başladı
Samsun'da 14 Şubat Sevgililer Günü'nde eski eşini öldüren ve müebbet hapis cezası olan şahıs ile ilgili verilen kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi bozdu...

Samsun'da 14 Şubat Sevgililer Günü'nde eski eşini öldüren ve müebbet hapis cezası olan şahıs ile ilgili verilen kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi bozdu ve sanığın yeniden yargılanmasına başlandı.

Canik ilçesi Soğuksu Mahallesi Çevre Yolu üzerinde 14 Şubat 2013'te Yasemin Kadı (37) ile dini nikahla evlenen ve bu evlilikten 1 çocukları olan Gürsel Bay (46), daha sonra ayrıldığı Kadı ile barışmak istemişti. Gürsel Bay, ikna edemediği Kadı'ya sokak ortasında tabancayla kurşun yağdırmış Yasemin Kadı tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra yakalanarak tutuklanan Gürsel Bay, 2013 Kasım ayında yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "ruhsatsız silah" suçundan 10 ay, Yasemin Kadı'yı öldürmek suçundan da müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak, Yargıtay 1. Ceza Dairesi Gürsel Bay'a verilen kararı bozdu ve şahsın askerde iken 4 ay sürekli psikolojik tedavi gördüğünü göz önünde bulundurarak akıl sağlığı ile ilgili rapor alınmasını ve bu rapora göre yeniden yargılanarak ceza verilmesini talep etti.

Gürsel Bay'ın Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden yargılanmasına başlandı. Giresun Kapalı Cezaevi'nde bulunan ve duruşmaya SEGBİS ile görüntülü olarak katılan Gürsel Bay, "Ağrı'da askerlik yaparken psikolojik tedavi gördüm. İlaç kullandım. Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde yatarak tedavi gördüm. Psikolojik rahatsızlığımdan dolayı ilaç kullandım" dedi.

Mahkeme heyeti Gürsel Bay'ın Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavisiyle ilgili gerekli belgelerin temin edilmesine ve ayrıca kendisinin cezai ehliyetinin olup olmadığını tespit için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verdi. Duruşma ertelendi.

Sevgililer Günü Cinayeti Davası Yeniden Başladı

Sevgililer Günü Cinayeti Davası Yeniden Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim