• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Sevgi İzi’ne Dokuma Park’ta kavuştular

Sevgi İzi’ne Dokuma Park’ta kavuştular
Zihinsel engelli ve alzheimer hastalarının kaybolduklarında tanınmalarını sağlayan "Sevgi İzi Dövmeleri', Kepez Belediyesi'nin Dokuma Park'ta düzenlediği...

Zihinsel engelli ve alzheimer hastalarının kaybolduklarında tanınmalarını sağlayan "Sevgi İzi Dövmeleri', Kepez Belediyesi'nin Dokuma Park'ta düzenlediği etkinlikle bileklere kazındı.

Kepez Belediyesi ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Engelli Vakfı ve Down Sendromlular Derneği işbirliğiyle Dokuma Park'ta "Sevgi İzi" etkinliği düzenlendi. Kaybolduklarında bulunmalarını sağlayan zihinsel engelli ve alzheimer hastalarının dövmeleri bileklerine yapıldı. El bileklerine kazınan rakamlar aracılığıyla, bu kişilerin kimlik bilgileri Emniyet güçleri tarafından kayıt altına alınıyor ve kaybolma sırasında ise kolaylıkla kimlik bilgilerine ulaşılabiliyor.

Sevgi izleri bileklere kazındı

Dokuma Park'ta düzenlenen etkinlikte, Sevgi İzleri dövme ustaları tarafından yapıldı. Konserlerin verildiği, yüz boyama, eğlenceli oyunların oynandığı etkinlikte, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açtıkları stantlarda hizmetlerinin de tanıtımını yaptı.

Kepez Belediyesi Engelliler Mehteran Takımının gösterisi ile başlayan etkinliğe katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eşi Ayşe Tütüncü ve AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, down sendromlu çocuklar ve aileleri tarafından coşkuyla karşılandılar.

Muhabbetimiz için bir araya geldik

Gönüllerdeki muhabbet ve kalplerdeki sevgi sayesinde bu etkinlikte bir araya geldiklerini belirten Tütüncü, bu günde, çok küçük bir farkla sevdiklerimize daha büyük bir ilgiyi gösterebileceğimiz farkındalığı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Sevgi İzi projesinin alzheimer hastaları ile zihinsel engellilerin yakınları için çok önemli bir adım olduğuna işaret eden Tütüncü, "Çünkü onların bizimle sürekli irtibat halinde olmalarını sonuçlayacak bir proje. Projeyi belediyemiz rehberliğinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Görevimiz insanların mutluluğu

Devletin en önemli görevinin her vatandaşının mutlu olacağı bir ülkeyi meydana getirmek olduğuna inandığını vurgulayan Tütüncü, "Bütün sosyal gruplarla yakın temas, onların beklentilerine cevap vermek, gönüllerini hoş etmek, belediye yönetimimizin genel fikri oldu. Bu fikirle birçok proje gerçekleştirdik. Engelliler mehteran takımı bu anlamda bizim gururlandığımız projelerden birisi. Onların mutluluğundan dolayı mutluyuz. Birlikte ve beraber olduktan sonra, amaç insana hizmet etmek olunca, hayatın içinde birçok ayrıntı olduğunu görüp daha ileriye taşıyacağız."

Enç'ten teşekkür

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de, Tütüncü ve ekibine bu etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür etti. Sevgi İzi projesini önemli bulduğunu kaydeden Enç, "Bu proje mental anlamda özel olan çocuklarımız için bir kurtarıcı olabiliyor. Ne zaman bu özel çocuklarla ilgili proje olsa, başkanımız Tütüncü, ben daha söylemeden "Ben varım" diyor. Bu anlamda Kepez ve bizler çok şanslıyız" diye konuştu.

Sevgi İzi’ne Dokuma Park’ta kavuştular

Sevgi İzi’ne Dokuma Park’ta kavuştular

Sevgi İzi’ne Dokuma Park’ta kavuştular

Sevgi İzi’ne Dokuma Park’ta kavuştular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim