• BIST 9524.59
  • Altın 2489.694
  • Dolar 32.4917
  • Euro 34.7623
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

SESOB Başkanı Köksal’dan Ustalık Sınavı Uyarısı

SESOB Başkanı Köksal’dan Ustalık Sınavı Uyarısı
Sivas ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen meslek dallarında kalfalık belgesi alarak...

Sivas ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen meslek dallarında kalfalık belgesi alarak ustalık sınavlarına girmek zorunda olanların Haziran dönemindeki ustalık sınavlarının erkene alındığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SESOB Başkanı Beşir Köksal, "Söz konusu sınav dönemi yaklaşık 3 ay öne alınmıştır. Bu bağlamda söz konusu şartları taşıyanların verilen süre içinde en yakın mesleki eğitim merkezine başvurmaları gerekmektedir. Bilindiği gibi 25 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ ile tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar, 26 Mayıs tarihinden itibaren bu meslek dallarında çalışamayacaklar. Alanında ustalık belgesi ile meslek lisesi ya da üniversite diploması olanlar ise mesleki yeterlilik belgesi almak zorunluluğundan muaf tutuldu" dedi.

Alınan kararın kısa bir süreyi kapsadığını dile getiren Köksal, "Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ustalık sınavlarına ilişkin yeni düzenleme gereğince işyeri sahipleri ve çalışanların mağdur olmamaları için, 3308 sayılı kanun kapsamında bulunan meslek dallarında kalfalık belgesi olan veya Şubat dönemi kalfalık sınavlarına girerek başarılı olanlardan Haziran dönemi ustalık sınavlarına girmeye hak kazananlar için, 2015-2016 eğitim öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksatılmaması şartıyla Mart ayı içerisinde sadece ustalık sınavlarının yapılabilmesi öngörülmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmalarını önlemek adına verilen süre içinde en yakın mesleki eğitim merkezine başvurmalarını öneriyoruz."diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim