• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Ses kayıtları 12 ilde protesto edildi

Ses kayıtları 12 ilde protesto edildi
Başbakan'la oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları 12 ilde protesto edildi. İstanbul ve Ankara'da polis eylemcilere müdahale etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından 12 ilde protesto gösterileri düzenlendi. İstanbul Kadıköy ve Ankara Kennedy Caddesi'nde düzenlenen protesto yürüyüşlerine polis müdahale etti.

"HER YER RÜŞVET, HER YER YOLSUZLUK" SLOGANI

Grup zaman zaman "Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk" şeklinde slogan attı. Rıhtım Caddesi'ne gelen grup tekrar geri dönerek Altıyol Meydana geldi.

POLİS TOMA İLE MÜDAHALE ETTİ

Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden Ak Parti İlçe binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TOMA'dan sıkılan tazyikli su, biber gazı ve boyalı plastik mermi ile müdahale edilen grup ara sokaklara kaçtı. Polis ve göstericiler arasındaki gerginlik sürüyor.

İSTANBUL'DA PROTESTO YAPILAN İLÇELER

Kartal vatandaşlar, "Çal çal nereye kadar bitti buraya kadar" diyerek yürürken Maltepe'de ise vatandaşlar, Atatürk Caddesi'nde protesto gösterisi düzenliyor.

ANKARA

Başkentte ses kayıtlarını protestı etmek isteyen yaklaşık 200 kişilik bir grup Kennedy Caddesi üzerinde biraraya geldi. Sosyal medya üzerinden örgütlenerek cadde üzerinde toplanan grubun önü çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Polis ekipleri eylemci gruba dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Uyarı üzerine polise taş atan eylemcilere çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve boyalı plastik mermi ile müdahale etti. Protestocular müdahalenin ardından ara sokaklara dağılırken, bölgede güvenlik önlemleri ve gerginlik sürüyor

İZMİT

İzmit Cumhuriyet Parkında biraya gelen yaklaşık 300 kişiden oluşan grup 'Hükümet istifa', 'Hırsız var' şeklinde sloganlar atarak kent merkezinde dolaştı. İnönü Caddesi'nde bulunan Ak Parti İlçe binası önünde Çevik Kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Grup buradan geçişleri sırasında AKP İlçe başkanlığına yumurta attı. Gurup daha sonra Cumhuriyet Parkına geri döndükten sonra sessizce dağıldı.

İZMİR

İzmir'in Gündoğdu Meydanı'nda toplanıp, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen telefon konuşmalarına tepki gösteren gruba polis, tazyikli su, biber gazı ve cop ile müdahale etti.

Konak'taki Gündoğdu Meydanı'nda bugün akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, sloganlar atıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen telefon konuşmalarını protesto etti. Ellerinde çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin flamalarını da taşıyan grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Gruptakilerden bazıları, Kantar Polis Merkezi önünde park halinde bulunan bir polis otosunun camını kırdı. Olay yerine TOMA ve Akrep denilen toplumsal olaylara müdahale araçları ile çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

Kantar Polis Merkezi yakınlarında polis, göstericilere biber gazı ve coplarla müdahale etti, TOMA'lardan su sıkıldı. Bazı göstericiler, çevredeki kafelerle binalara sığındı, bir grup ise Konak- Karşıyaka vapuruna binip burada slogan attı. Göstericilerden bazıları ise Gündoğdu Meydanı'na doğru kaçıp slogan atmayı sürdürdü. Polis Kent genelinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, meydandan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne yürüyen eylemci grup burada bekleyişe geçti. Eylemcilerden gözaltına alınanın olmadığı öğrenildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de Ak Parti seçim bürosunu taşlayan eylemcilere esnaf sopayla müdahale etti. Polis tarafları ayırmak için biber gazı kullandı.

Edinilen bilgiye göre, Espark Alışveriş Merkezi (AVM) önünde toplanan Halk Evleri, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) ve Öğrenci Kolektifleri üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, Üniversite Caddesi'ndeki Ak Parti'nin seçim bürosunun önüne geldi. Grubun burada basın açıklaması yapmak istemesine polis izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler, seçim bürosu ve çevredeki esnafın camına yumurta ve taş atmaya başladı.

Dükkanının camına taş ve yumurta isabet eden bir esnaf, eylemcilere sopa ile müdahale etti. Olayın büyümesi üzerine polis, tarafları ayırmak için biber gazı ile müdahale etti. Ardından öfkelenen grup, çevredeki vatandaşların tepkisi üzerine polise taş atmaya başladı.

Bir süre polisle çatışan grup, daha sonra tekrar alışveriş merkezi önüne gelerek dağıldı. Olayda bir esnaf yaralandığı, bir polis memurunun da baygınlık geçirdiği öğrenildi

MUĞLA'DA TEK KİŞİLİK EYLEM

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Mavi Yol Girişimi Sözcüzü Filiz Dizdar, belediye meydanındaki Şehitler Anıtı önünde düzenlediği tek kişilik, sessiz oturma eyleminde Ak Parti Hükümeti'ni istifaya çağırdı.

Elinde üzerlerinde 'Hükümet istifa' ve 'Hakkımı helal etmiyorum' yazılı kağıtlarla bir süre sessizce oturan Dizdar'a, aralarında İşçi Partisi Bodrum İlçe Başkanı Dilek Dinler'in de yer aldığı 5 Bodrumlu destek verdi. 2 saat süren sessiz oturma eylemi sonunda açıklama yapan Dizdar, "Bu eylemi vatandaşlık hakkımı kullanarak yaptım" dedi. Dizdar'a müdühale etmeyen sivil polisler uzaktan fotoğraflarını çekti.

ANTAKYA

Antakya Uğur Mumcu Bulvarı'nda kitle toplanmaya devam ediyor.

BURSA

Bursa 'da Gökdere-Setbaşı yolları eylemciler tarafından kapatıldı.

TRABZON

Trabzon Merkez Postane önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, hükümet aleyhine sloganlar atarak Atatürk Alanı'nı kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını okuyan KESK TrabzonŞube Başkanı Muhammet İkinci, "AKP iktidarı içine düştüğü çaresizliğin, yolsuzluk bataklığının üstünü örtecek türlü hamlelerle ayakta kalmaya çalışıyor, çırpındıkça batıyor. Artık ülkede parlamenter demokrasinin en temel özellikleri olan hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, güçler ayrılığı ilkelerinden bahsetmek mümkün değil. Yapılan düzenlemelerle toplum baskı altına alınarak basına müdahale ediliyor, internet sansürlenerek insanların iletişim ve haber alma özgürlüğü engelleniyor. HSYKdüzenlemesi, MİT yasası gibi düzenlemelerle adeta bir güvenlik devleti, tek adam diktatöryası kurulmak isteniyor. Ancak buradan geri dönüş olmadığı görülmelidir. Artık açığa çıkmıştır ki bu ülkeyi hırsızlar, yolsuzlar, çeteler yönetemez. Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağı iktidar tarafından idrak edilmelidir" dedi.

Konuşmanın ardından gösteriye katılanlar, hükümet aleyhine sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldı.

ANTALYA

Antalya'da Halkevleri, KESK, DİSK, ÖDP, HDP, TKP gibi sivil toplum örgütleri ve siyasi partilere mensup yaklaşık 1000 kişilik grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen tape kayıtlarına ilişkin protesto yürüyüşü düzenledi.

Saat 18.30'da düzenlenen eylemde Kapalıyol'dan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen grup güzergah boyunca 'Hırsız Var', 'Hırsız Tayyip Erdoğan', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' ve 'Hükümet İstifa' sloganları attı. Protestocular ellerinde ise 'Haramilerin Saltanatını Yıkacağız', 'Ayakkabı Kutusu Partisi', 'Faiz Lobisi, Vaiz Lobisi, Porno Lobisi, En Büyüğü Montaj Lobisi', 'Bu Halk AKP'yi Sıfırlayacak Hesap Vereceksiniz', 'Dik Dur Eğilme Paraların Düşüyor', 'Bilal sıfırladın mı paraları', 'Paraların yüzde 50'sini evde zor tutuyorlar' gibi yazılı pankart ve döviz taşıdı.

Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan grup adına ilk açıklamayı Antalya Halkevleri Temsilcisi Kutay Meriç yaptı. "9 aydır zorba, talancı iktidara karşı mücadele yürütüyoruz" diyen Meriç, "Haziran direnişiyle salladığımız iktidar şimdi kendi içinde kirli çamaşırlarını ortaya çıkarıyor. MİT, internet yasalarını neden çıkarıyorlar, şimdi anlaşıldı. Çünkü bunlar aile boyu hırsız. Artık bu iş bitti. Çal çal nereye kadar, işte buraya kadar" dedi.

KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez ise yıllardır meydanlarda "Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Ya siz?" dediklerini hatırlatarak, "Şimdi gördük ki onlar ayakkabı kutularına sığdıramadıkları paraları çocuklarına bırakmak için çalışıyorlarmış" dedi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de bir grup vatandaş, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydın ardından sokağa çıkarak hükümeti istifaya çağırdı.

Halk Evleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Halkların Demokratik Kongresi ve Öğrenci Kolektifleri üyesi 200 kişilik grup eylem yaptı. İskele Meydanı'nda toplanan grup, 'Çaldıklarınızı Sıfırlayamazsınız. Artık Yeter. Hükümet İstifa' yazılı büyük bir pankart açarak yürüyüşe geçti. Kordon boyundan Orduevi Kavşağı'nı takip ederek İnönü Caddesi'ne dönüş yapan grup, cadde üzerinde bulunan Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi önünde durarak, Ak Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Çevik kuvvet polisi ise olası bir müdahaleye karşı Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi önünde barikat kurarak adeta etten duvar ördü.

'Hükümet İstifa', 'Güle Güle Tayyip', 'Hırsız Var' sloganları atarak 10 dakika burada duran grup daha sonra yürüyüşe devam etti.

Grubun yürüyüşü nedeniyle İnönü Caddesi tek yönlü olarak trafiğe kapanınca polis gruba yola açmaları için megafonla uyarılarda bulundu. Ancak yürümeye devam eden grup, İskele Meydanı'ndaki Ak Parti İl Başkanlığı önüne gelerek protestolarını burada da sürdürdü. Daha sonra Dr. Mümtaz Pirinçciler Meydanı'na geçen grup burada basın açıklaması yaparak dağıldı.

SAKARYA

Sakarya'nın merkez ilçesi Adapazarı'nda sosyal paylaşım sitesinde yapılan duyurularla biraraya gelen, aralarında kadınların da bulunduğu, çoğunluğu üniversiteli yaklaşık 200 kişilik grup akşam saatlerinde Adapazarı'nın en işlek caddesi olan Çark Caddesi'nde ellerinde pankartlarla yürüdü. 'Hükümet istifa, halk iktidara', 'Hırsız var', 'Banker Bilo' yazılı pankartlarla yürümek isteyen kalabalığı önce Sakarya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Büro Amirliği ekipleri tarafından bulundukları alanın yürüyüş veya miting alanı olmadığını belirtilerek uyarıda bulunuldu. Yürüyüşe devam etmeleri halinde haklarında işlem yapılacağı yönünde uyarılmalarına rağmen grup üyeleri yürüyüşe devam ederek, sloganlarla Çark Caddesi boyunca ilerledi. Yürüyüş boyunca 'hükümet istifa' ve 'hırsız var' sloganları atan grup üyelerinin ellerindeki pankart da dikkat çekti. Yol kenarında bulunan bazı vatandaşlar protestoya tepki gösterdi.

Aralarında kadınların da bulunduğu grup yürüyüş sonunda basın açıklaması yaptı. Kalabalığı temsilen konuşan İrem Uzel isimli genç, hükümetin yolsuzluk yaptığını öne sürerek hükümetin MİT'e sınırsız yetki verdiği iddiasında bulundu. Uzel basın açıklamasında, "Asgari ücretle geçinmeye çalışan bir işçinin hiç harcamadan tam 8 bin yılda kazanabileceği paralar hırsız iktidarın padişahının veliahtı için sadece küçük bir miktar olmuştur. Yolsuzluklarını ört pas etmek için sansür yasalarının meclisten geçirildiği, MİT'e sınırsız yetki verildiği, herşeyin montaj bahanesiyle dayandırıldığını görüyoruz. İktidar bugün en büyük soygununu yapmaya devam ediyor. Yolsuzluğun ve kaçakçılığın lugattaki anlamı artık AKP'dir. Meşruluğunu yitiren bu hükümet karşısında tek yol sokak tek yol direniştir. Yaşasın halkların onurlu direnişi" dedi. Güvenlik ekiplerinin geniş önlem aldığı yürüyüş yapılan açıklamanın ardından sona erdi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim