• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

SES Hakkari Şubesi'nden 'sokakta öldürülen sağlıkçı' tepkisi

SES Hakkari Şubesi'nden 'sokakta öldürülen sağlıkçı' tepkisi
SES Hakkari Şubesi üyesi sağlıkçılar, sendika üyesi olan Abdülaziz Yural'ın Cizre'de çıkan çatışmada yaralanan bir kişiye yardım ettiği sırada...

SES Hakkari Şubesi üyesi sağlıkçılar, sendika üyesi olan Abdülaziz Yural'ın Cizre'de çıkan çatışmada yaralanan bir kişiye yardım ettiği sırada vurularak öldürülmesine tepki gösterdi.

Hakkari Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlıkçılar adına SES Hakkari Şubesi Eş Başkanı Sibel Dinç, açıklama yaptı. Hükümetin, 16 Ağustos'tan beri çok sayıda bölgeyi defalarca özel güvenlik bölgesi ilan ettiğini belirten Dinç, güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerde bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler ve sağlık emekçileri açısından güvenliğin kalmadığını söyledi.

Dinç, yaptığı açıklamada hukuki bir dayanağı olmadığını savunduğu sokağa çıkma hatta pencereye çıkma yasaklarına yönelik itirazların reddedilmesini eleştirdi. Dinç, "Bu savaş politikaları yüzünden bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ve katliamlara ek olarak çok sayıda üyemiz darp edilmiş, yaralanmış ve tehdit edilmekle kalmamış katledilmiştir." dedi.

Bu ortamda sendikalarına üye 3 kişinin özel harekat polisleri tarafından katledildiğini savunan Dinç, Eyüp Ergen ve Şeyhmus Dursun'un ardından Abdülaziz Yural'ın yaşadığı sokakta yaralı bir kadına yardımcı olmaya çalışırken başından vurulduğunu söyledi. Sağlık Bakanı'nı personeline sahip çıkmamakla eleştiren Dinç, şunları kaydetti: "Günlerdir süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle bırakalım halkın sağlık hizmetine ulaşmasını, yaralı ve cenazelerine bile müdahale edemiyorlar. Müdahale edenler ise sendikamızın Cizre Temsilcilik Yönetim Kurulu Üyesi Abdülaziz Yural gibi katlediliyor. Sağlık Bakanı ise, sorumlu olduğu personelin çalışma koşullarını, can güvenliğini ve yaşam hakkı başta olmak üzere en temel insani haklarını güvence altına alma konusunda herhangi bir adım atmadığı gibi kin ve nefreti körükleyen açıklamalar yapmaktan geri durmuyor. Katledilmemize seyirci kalıyor. Bu nedenle sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu savaşa daha fazla kurban vermeyeceğiz."

KESK bileşenlerinin de destek verdiği basın açıklamasının ardından sağlıkçılar sessiz bir şekilde dağıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim