• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Servis minibüsü otobüs durağına girdi

Beşiktaş Zincirlikuyu'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği servis minibüsü durakta otobüs bekleyen yolcuların arasına daldı. Feci kazada, 1'i ağır 8 kişi yaralandı.
Kaza, Levent Zincirlikuyu Bağlantı Yolu üzerinde saat 07.30 sıralarında meydana geldi.
 
Edinilen bilgiye göre, 34 EL 3998 plakalı özel bir bankaya ait servis minibüsü, sürücüsü Mustafa Ali Rıza Aksakal (52)'ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu virajı alamayarak otobüs durağına girdi
 
Durağı deviren minibüs, otobüs bekleyen 3 kişiye çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan ve durumunun ağır olduğu öğrenilen Erhan Kerman (29) ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yine durakta bekleyen Dilek Aktaş (40) ve Abdulalim Sızmaz (28) ile servis minibüsünde bulunan Sevilay Özkan (28), Nilay Bozkurt (35) , Bahar Mülayim (31),Gökçe Almaş (27) ve Murat Demir (28) de ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Minibüs şoförü Mustafa Ali Rıza Aksakal ise kazayı yara almadan atlattı.
 
Aksal olay yerinde polise verdiği bilgide “Direksiyon kitlenince buraya çıktım. Bende nasıl çıktığımı anlamadım. Biranda durak üstüme çöktü. Aklım fikrim yaralanan arkadaşta ona bir şey olmasın. O kadar senelik şoförüm ilk defa başıma böyle bir şey geldi" diye konuştu.
 
Kazanın olduğu otobüs durağını emniyet şeridiyle kapatan polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Kazayı haber alarak olay yerine gelen kazazede yakınları ise gözyaşı döktü. Durakta simit satan Fırat Çalış ise kaza anını anlattı. Çalış, vatandaşların durakta beklediği sırada minibüsün hızla arkadan durağa çarptığını anlatarak, çarpmanın etkisiyle durakta bekleyenlerin yere savrulduğunu söyledi.
 
Olay sırasında yol temizliği yapan belediye temizlik işçisi ise bomba patlamış gibi bir ses duyduğunu belirterek “Herkes olay yerine doğru koştu. Ben de gidip baktım. İnsanlar kanlar içinde yerdeydi. Sabah işe gitmek için bekleyenlere çarpmıştı" dedi.
 
Kazazedelerin hastanedeki tedavileri sürerken polis olayla ilgili inceleme başlattı. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim