• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Servergazili öğrenciler USOBO'dan iki altın, altı gümüşle döndü

Servergazili öğrenciler USOBO'dan iki altın, altı gümüşle döndü
Denizli'deki Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, 7. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO)'na damga vurdu.

Denizli'deki Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, 7. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO)'na damga vurdu. Dört projeleri de ödüle layık görülen öğrenciler, iki altın ve altı gümüş kazandı. Fatih Üniversitesi ile Araştırmacı Fatihliler ve Akademisyenler Kulübü (AFAK) katkılarıyla düzenlenen olimpiyatın ödülleri, İstanbul Fatih Üniversitesi Farabi Konferans Salonu'nda törenle verildi. USOBO, ülke genelinde lise seviyesindeki gençlerin, günümüz Türkiye'sinde ve küresel ölçekte yaşanan problemlere sosyal bir bakış açısıyla çözüm üretmesini teşvik etmek ve ilgilerini arttırmak amacıyla düzenleniyor.

Servergazi Günay öğrencilerinden Dilara Yalçın ve Sema Çetin'in, "Siyasette Kadın Eli" projesi, "Siyaset Bilimi" alanında en iyi seçilerek Türkiye birincisi oldu ve altın madalya kazandı. Aynı alanda finalist olan Ekin Erden ve Ayşe Çağlar'ın, "Kadının Adı Yok" projesi ise ikinci olarak gümüş madalya aldı. "Edebiyat" alanında Fatma İrem Çanak ve Ayşegül Erdoğan'ın, "UNESCO Anma ve Kutlama Yıldönümlerine Toplumun İlgisini Artırma" projesi de gümüş madalyaya layık görüldü. Gül Nihal Yaldır ve Betül Saldırış ise, "Felsefe ve Felsefecilere Karşı Önyargı" projesiyle "Felsefe" alanında Türkiye ikinciliğini kazandı. Öğrencilere, madalyaların yanısıra para ödülleri de verildi. Ödüllerini, Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Muhit Mert'in elinden aldılar.

İki projeye danışmanlık yapan okulun Edebiyat öğretmeni Amine Kaya, "Öğrencilerimiz, proje çalışmalarında çok büyük bir gayret gösterdiler. Projelerin madalyalarla neticelenmesi, hiçbir emeğin boşa gitmediğinin göstergesidir. Aynı zamanda sosyal bilimlerde de yetenekli bireylerin yetişmesi adına bu kapsamda yapılan proje yarışmalarının çok gerekli olduğunu düşünüyorum." dedi. Diğer iki projeye rehberlik yapan Matematik öğretmeni Şükriye Karabıyık ise, "Bu projelerin hazırlanmasında, öğrencilerimizin çalışmaları kadar velilerimizin maddi manevi destekleri de takdire şâyan. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Gençlerin fen bilimlerine olduğu kadar sosyal konulara olan ilgileri ve buldukları çözümler de hayranlık uyandırdı." şeklinde konuştu. Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Dolukan da proje yapmanın ve üretmenin insanda sistematik düşünme sisteminin gelişmesine yardımcı olduğunu söyledi. Dolukan, "Bugün dünyamız, global bir köy haline gelmiştir. Dünyanın neresinde olursa olsun ateş sadece düştüğü yerie değil, hepimizi etkiler hale gelmiştir. Öğrencilerimiz, sosyal problemlere bilimsel metotlarla çözüm yolları bulma adına projeler hazırladılar." dedi. Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın ise öğrencilerin, gerçek projenin nasıl yapılacağını öğrenerek hayata ve hayatın gerçeklerine hazırlanmış olduğunu anlattı. Yalçın, "Proje üretmek veya yapmak sabır ister, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olur. Bugün dünyanın her yerinde yaşanan adli vakalar, psikolojisi bozuk bir toplumun göstergesidir. Günümüzde sosyal mühendislere büyük ihtiyaç vardır. USOBO bu konuda önemli bir adım atmaktadır."

Servergazili öğrenciler USOBO'dan iki altın, altı gümüşle döndü

Servergazili öğrenciler USOBO'dan iki altın, altı gümüşle döndü

Servergazili öğrenciler USOBO'dan iki altın, altı gümüşle döndü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim