• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Sertifikalı Temizlik Personeli Sokağa İniyor

Sertifikalı Temizlik Personeli Sokağa İniyor
Zeytinburnu Belediyesi, Biruni Üniversitesi ile "Eğitimli Personel, Sağlıklı Çevre" projesinin protokolünü imzaladı.

Zeytinburnu Belediyesi, Biruni Üniversitesi ile "Eğitimli Personel, Sağlıklı Çevre" projesinin protokolünü imzaladı. Proje ile, Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan personel, aldıkları 1 yıllık eğitim sonuncunda, Türkiye'nin ilk sertifikalı temizlik personeli olacak.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksek ile "Eğitimli Personel, Sağlıklı Çevre" projesinin protokolünü imzaladı. Proje ile, Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan temizlik personelinin, atıkların toplanması, taşınması ve kent temizliğinde bilgi ve maharetlerini arttırması, iş sağlığı ve güvenliği hakkında daha donanımlı hale getirilmesi amaçlanıyor. Çöp toplama ve sokak süpürge ekibinin, geri dönüşüm, atık toplama üzerine 1 yıl eğitim alacağı projede, Türkiye'nin ilk sertifikalı temizlik personeli sokağa inmiş olacak.

İLK DERSİ PROF. DR. ORHAN KURAL VERDİ

Zeytinburnu Belediyesi'nin Biruni Üniversitesi ile imzaladığı "Eğitimli Personel, Sağlıklı Çevre" projesinin eğitimleri kapsamında ilk dersi çevreciliği ile bilinen, Prof. Dr. Orhan Kural verdi. Kural, çeşitli ülkeler gezerek çevre ile ilgili edindiği tecrübe ve bilgilerini temizlik işçileri ile paylaştı.

Prof. Dr. Orhan Kural, bu tarz projelerin toplum için önemli olduğunu belirterek, "Zeytinburnu Belediyesi ile Biruni Üniversitesi, eğitim adına önemli bir adım attılar, ve ilk dersi ben verdim. Eğitim çok önemli. Çünkü üniversitelerle belediyelerin ve sanayi kuruluşlarının devamlı işbirliği yapması lazım. Aksi taktirde öğretimden dışarıya çıkamaz, uygulama olması lazım. Hem öğrenciler için hem de belediye için bu çok önemli. Bir kişi farklılık yaratsa çok şey değişir ümidiyle yapılıyor. Onun için burada olmaktan çok mutluyum. Bende Zeytinburnu'ndaki okullara gidiyorum, özellikle liselere, bunları defalarca anlatıyoruz. Maalesef her geçen gün tüketerek tükenen bir toplum yarattık. Düşünmeyen, reklamlarla, aptalca dizilerle, aptalca yarışma programlarıyla uyutulan ve düşünemeyen bir sistem yaratıldı. Ve, bu sistem içinde bizim sesimizi yükseltmemiz lazım. Onun için bu projelerin bu bakımdan da önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

TEMİZLİK PERSONELİNE BİR YILLIK EĞİTİM

Temizlik işçisi Ahmet Erkoca ise, " Bizim belediye personeli olarak çalışmış olduğumuz o bölgedeki insanlara ve o yaratılan bütün canlılara biz nasıl muamele yapabiliriz, onlar için neler yapabiliriz bunlarla ilgili bilinçlendik. Toplumdaki israfın önüne nasıl geçebiliriz, bununla ilgili bilgi sahibi olduk. Heni derler ya, bir tane bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal da bir atı, bir at da bir ülkeyi kurtarır. bundan yola çıkarak hiç kimse yapmış olduğu şeyi küçük görmesin. Yapılan bir şeyden bile güzel bir şey çıkacak, güzel bir şey olacak. Ve, Orhan hocamız bize bunun güzelliğini gösterdi. Biz bundan dolayı kendisine ve Zeytinburnu Belediye Başkanımız'a ve Biruni Üniversitesine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sertifikalı Temizlik Personeli Sokağa İniyor

Sertifikalı Temizlik Personeli Sokağa İniyor

Sertifikalı Temizlik Personeli Sokağa İniyor

Sertifikalı Temizlik Personeli Sokağa İniyor

Sertifikalı Temizlik Personeli Sokağa İniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim