• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Serter: CHP'yi onlara bırakmayacağız

Serter: CHP'yi onlara bırakmayacağız
Nur Serter CHP'den istifa etmeyeceklerini açıkladı.

Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından parti içi isyanın büyümesi bekleniyordu. Önce Süheyl Batum disipline sevk edildi, sonra Dilek Akagün Yılmaz ve Nur Serter basın toplantılarını iptal etti. Açıklama yapan Nur Serter, "CHP'yi kimseye bırakmayız" dedi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, CHP'nin Atatürk'ün kurduğu parti olması nedeniyle, 'kutsal emanetin' kendi çizgisinin dışında olanlara terk edilmemesi gerektiğini düşündükleri için istifa etmeyeceklerini duyurdu.

BASIN TOPLANTISINI İPTAL ETTİLER

Emine Ülker Tarhan’ın istifasının ardından birlikte hareket ettikleri öne sürülen Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile İstanbul Milletvekili Nur Serter’in, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi. Ancak toplantı ‘ani bir kararla’ iptal edildi.
Serter ve Yılmaz’ın basın toplantısını iptal etmesi, “istifa etmemeleri konusunda ikna edildiler” şeklinde yorumlandı.

TOPLANTIYI NEDEN İPTAL ETTİLER?

BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan İstanbul Milletvekili Nur Serter, yapacakları basın toplantısının Radyo Televizyon Üst Kurulu’yla (RTÜK) ilgili olduğunu, partisinin RTÜK önünde eylem yapacağı için toplantılarının anlamsız kalacağından iptal ettiklerini söyledi.
Twitter hesabı üzerinden “istifa açıklamasını” anımsatılan Serter, “Benim Twitter hesabım yok. Çok spekülasyon yapılıyor. Daha önce de Twitter üzerinden açıklamalar olmuştu. Twitter hesabımın olmadığını o zaman da açıklamıştım” dedi.

"İSTİFA ETSEYDİM TARHAN'I BEKLEMEZDİM"

Ankara Milletvekili Tarhan’ın istifasını “basından öğrendiğini” ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, “Süheyl Batum, Dilek Akagün Yılmaz, Birgül Ayman Güler dahil hiçbirimizin haberi yoktu. İstifa edecek olsam Emine Ülker Tarhan’ın istifasını beklemez, kendi başıma ederdim. Dolayısıyla bu tür haberlerin hepsi yalan” diye konuştu.

"CHP'Yİ KİMSEYE BIRAKMAYIZ"

‘Herhangi bir oluşum ya da parti kurma çalışmaları var mı’ şeklindeki soruya Serter, “Bir oluşumun olma ihtimalini sıfır olarak görüyorum. Gerçekçi bulmuyorum. CHP’nin bizler için, kendisini gerçekten Atatürkçü olarak tanımlayan insanlar için gönlünde çok kutsal bir yeri var. Çünkü Atatürk’ün kurduğu parti. Bu partinin içinde kalarak, inandığım değerler için mücadele etmenin doğru olduğunu düşündüğüm için istifa etmedim. Bu kutsal emanetin kendi çizgisinin dışında olanlara terk edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Şu an itibariyle istifa da etmiyorum” diye yanıt verdi.

 

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim