• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Sertel: Milli Mücadelenin 100. yılında CHP iktidar olacak

Sertel: Milli Mücadelenin 100. yılında CHP iktidar olacak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Mücadele'nin 100. yılında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının kurulacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Mücadele'nin 100. yılında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının kurulacağını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da Samsun'a ayak bastığını ve Milli Mücadeleyi başlattığını hatırlatan Atila Sertel, "1919'dan 2019'a, milli mücadelenin 100'ncü yılında partimizin iktidarı mutlaka kurulacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünceleri, Cumhuriyet'in tüm değerleri yeniden iktidar olacak." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi öncesi birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı veren Sertel, sonuç ne olursa olsun kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olacağını söyledi.

Açıklamasında 2019 yılının önemine değinen Sertel, dört yıl sonra yapılacak üç seçim için partiyi iktidara taşıyacak kadroların belirlendiğini ve yenilenen kadrolarla birlikte iktidar için tabandan tavana topyekün mücadele gerektiğini vurguladı. Atila Sertel, şöyle devam etti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin kötü gidişatını görerek 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı ve milli mücadeleyi başlattı. Silah arkadaşlarıyla birlikte içeriden ve dışarıdan gelen saldırılara karşı büyük bir savaş veren Mustafa Kemal Atatürk, bütün bunların sonunda bizlere en büyük mirasını, Cumhuriyet'i armağan etti. Bugün gelinen noktada Cumhuriyet'in tüm değerleri AKP iktidarı tarafından itibarsızlaştırıldı ve hatta yok edildi. 2019 yılı Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncelerinin, cumhuriyetin tüm değerlerinin, laik düzenin yeniden kurulması için çok önemli bir fırsat. Bunu yeniden sağlayacak olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm il ve ilçelerdeki kongrelerden, Ocak ayında yapılacak Olağan Kurultay'dan daha da güçlenerek, tazelenerek çıkacağını ifade eden CHP Milletvekili Sertel, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı 2019'da mutlaka kurulacak. Bunun için şimdiden kolları sıvamalıyız. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının sabrıyla Anadolu'yu karış karış dolaşarak, insan insan ulaşarak, teke tek göğüs göğüse mücadele ederek, CHP'yi iktidar yapacağız. Milli mücadelenin 100. yılında Türkiye'de insan hakları, hukuk, adalet, herkes için olacak. Türk vatandaşı olmanın onurunu herkes yaşayacak." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim