• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Sertel: 'Bergama'ya İZBAN geliyor' müjdesinin takipçisi olacağız

Sertel: 'Bergama'ya İZBAN geliyor' müjdesinin takipçisi olacağız
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İzmir milletvekilleri ile birlikte, Aliağa-Torbalı arasında çalışan hızlı trenin Bergama'ya...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İzmir milletvekilleri ile birlikte, Aliağa-Torbalı arasında çalışan hızlı trenin Bergama'ya kadar uzatılmasını beklediklerini belirterek, "'Bergama'ya İZBAN geliyor" müjdesinin takipçisi olacağız." dedi.

Meclis'te devam eden bütçe görüşmelerinde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "İZBAN'ı Cumaovası'ndan Torbalı'ya birleştirdik. Bu bir İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bakanlığımızın ortak projesidir ve Torbalı'dan Selçuk'a uzatılması çalışmaları devam ediyor." dedi. Bakan'ın bu sözleri üzerine İzmir milletvekili Musa Çam ve diğer İzmir vekilleri de İZBAN'ın Aliağa'dan de Bergama'ya kadar uzatılması gerektiğini dile getirdi. Bu talebe de kürsüden cevap veren Bakan Yıldırım, "Aliağa'dan da Bergama'ya kadar uzatılacak. Sırada Bergama var." dedi.

Yazılı bir açıklama yaparak, "Bergama'ya İZBAN geliyor" müjdesinin hayata geçmesini beklediklerini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi: "Biz İzmir milletvekilleri olarak Bergama'nın da bir an önce hızlı tren taşımacılığına kavuşturulmasını istiyoruz. Büyükşehir, İZBAN konusunda üzerine düşen görevleri eksiksiz ve kendi öz kaynaklarından harcama yaparak yerine getirmektedir. Sayın Bakan, kürsüden söz verdiği gibi Bergama'ya yönelik ulaşım inşaatını bir an önce başlatmalıdır. Bakanın bu sözlerinin takipçisi olacağız." dedi.

YURTDIŞINA DİREKT UÇUŞLAR

Bakan Yıldırım'ın konuşurken, İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nın uluslararası uçuşlarda daha aktif hale getirilmesini istediklerini de hatırlatan Atila Sertel, bunun üzerine Bakan'ın "Geçmiş dönemde İzmir'den iki noktaya uçuş varken şu anda 21 noktaya doğrudan uçuş vardır. Önümüzdeki yıllarda Avrupa uçuşlarını da arttıracağız, onun çalışmalarını da yapıyoruz" dediğini aktardı. Bu söylemin İzmir'den yurtdışına yapılacak direkt uçuşları bir başka bahara bıraktığının ve taleplerinin havada kaldığının habercisi olduğunu dile getiren Sertel, "Biz İzmir'in tam anlamıyla uluslararası bir havaalanı olma isteğini ve birçok ülkeye direkt seferler konulması yönündeki talebini sürdüreceğiz ve bu konunun da takipçisi olacağız." diye konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim