• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Serik’te Helal Turizm Zirvesi Başladı

Serik’te Helal Turizm Zirvesi Başladı
Geçen hafta İran Turizm zirvesine ev sahipliği yapan Serik Belediyesi, yeni bir organizasyona daha imza atarak 6 ülkeden 30 turizm acentesinin katılımıyla...

Geçen hafta İran Turizm zirvesine ev sahipliği yapan Serik Belediyesi, yeni bir organizasyona daha imza atarak 6 ülkeden 30 turizm acentesinin katılımıyla Helal Turizm Zirvesi organize etti.

Serik Belediyesi ve Türk Hava Yolları'nın (THY) işbirliği ile Helal Turizm Zirvesi organize edildi. Perşembe gününe kadar sürecek olan zirveye, Birleşik Arap Emirliği, Abu Dabi, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Dubai olmak üzere 6 ülkeden 30 Turizm acentesi katıldı.Dünyada yaşanan siyasi krizlerin turizmi etkilemesi olasılığına karşılık Serik Belediyesi çeşitli organizasyonlar yaparak, Türkiye turizmini ve özellikle de Türkiye turizmi içindeki önemli paya sahip olan Antalya turizmini canlı tutmayı amaçlıyor.

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, "Ülkemiz adeta turizm cenneti sadece deniz, kum, güneşi ile değil; doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle, mutfağıyla, spor dallarıyla ve daha sayamadığım birçok yönüyle ülkemiz eşi bulunmaz bir yer, hele ki Antalya bölgesi her zaman söylerim Mevlam burayı özel yaratmış. Son zamanlarda maalesef tüm Dünyada siyasi krizler yaşanıyor doğal olarak bu durumdan turizm etkileniyor. Bizde Serik Belediyesi olarak bu konuda oluşa bilecek sorunları önceden tespit edip ülkemizi, bölgemizi tercih eden turist yelpazesini genişletiyoruz ve yeni pazarlara açılıyoruz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu coğrafya, çok zengin bir kültürel birikime sahip, bu tür organizasyonlar ile ülkemizi daha iyi tanıtmak istiyoruz. Bu amaçla 6 ülkeden 30 Turizm acentesini ağırlıyoruz, bu ülkeler ile İslami turizm kapsamında karşılıklı anlaşmalar yaparak İslam ülkelerinden turist sayısını artırmak istiyoruz" dedi.

Çalık, bu tür organizasyonların devam edeceğinin söyleyerek, çok yakında dünyanın en güzel golf sahalarından olan Belek'te bulunan sahaları da dünyaya tanıtacaklarının bilgisini verdi.

Serik’te Helal Turizm Zirvesi Başladı

Serik’te Helal Turizm Zirvesi Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim