• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Serik Belediye Başkanı Prof.dr. Ramazan Çalık:

Serik Belediye Başkanı Prof.dr. Ramazan Çalık:
Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile düzenlenen, İstiklal Marşının kabulünün 95.Yılı ve Mehmet...

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile düzenlenen, İstiklal Marşının kabulünün 95.Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma, Liseler arası İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması'nda yaptığı konuşmada maddi imkansızlıklar sebebiyle okuyamayan gençlerin Belediye'ye gelmelerini istedi. Çalık " Kimse param yok, okuyamıyorum demeyecek. " diye konuştu.

Serik Belediyesi konferans salonunda bu yıl ilki gerçekleştirilen yarışmaya 13 okul katıldı, Her okuldan bir öğrencinin yarıştığı yarışmada öğrenciler dereceye girebilmek için çaba sarf etti.

Yarışma bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık Belediyecilik denilince altyapı hizmetleri veren bir kurum akla gelmemesi gerektiğini söyledi. Serik Belediyesini Serik'li gençlerle buluşturmak istediklerini ifade eden Çalık " Serikli gençlerimize Serik Belediyesi'nin kapısını sonuna kadar açmak istiyoruz. Bakınız son günlerde geçleri merkeze alan çok yönlü programlar düzenliyoruz çünkü sizler Serik'in, bu milletin geleceğisiniz. Sizsiz Serik düşünülemez, hepiniz Birer Mehmet Akif olmalısınız, hepiniz birer Mustafa Kemal olmalısınız. Sevgili gençler biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız." Dedi.

'KİMSE PARAM YOK OKUYAMIYORUM DEMEYECEK'

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, konuşmasına şöyle devam etti. "Gençler bizim geleceğimiz, bu milletin sizlere ihtiyacı var. Ailevi sorunlardan dolayı, maddi imkânsızlıklardan dolayı okuyamıyorum diyen gencimiz olmayacak. Eğer bu durumda olan varsa hemen bize müracaat etsin. Benim kapım gençlere ardına kadar açık, ben sizin sadece Belediye Başkanınız değilim, aynı zamanda velinizim, ananızım babanızım ve dostunuzum, her zaman kapımı çalabilirsiniz.'

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın konuşmasının ardından başlayan yarışmada duygusal anlar yaşandı. Jüri üyeleri En Güzel İstiklal Marşı Okuyan öğrenciyi seçerken bir hayli zorlandı.

YARIŞMA SONUÇLARI

Bütün Öğrenciler istiklal Marşını okuduktan sonra sıra jürinin kararı açıklamasına geldiğinde salonda heyecanlı anlar yaşandı. İstiklal Marşının Kabulünün 95.Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma Liselerarası İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasının birincisi Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ramazan Duran oldu. Yarışmanın ikincisi Serik Anadolu Lisesi öğrencisi, Eylül Deniz Acar Yarışmanın üçüncüsü Serik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Feyza Çelik Oldu.

Yarışmada birinciye Tablet bilgisayar, ikinciye kol saati, üçüncüye Mp3 çalar hediye edildi.

Yarışmaya Serik Kaymakamı Dr. Rıfat Altan, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, İlçe jandarma Komutanı Mehmet Ece ,Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Kültür Müdürü Serkan Karasu ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Serik Belediye Başkanı Prof.dr. Ramazan Çalık:

Serik Belediye Başkanı Prof.dr. Ramazan Çalık:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim