• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Serhat Akpınar, Kked’nin Başkanlığına Seçildi

Serhat Akpınar, Kked’nin Başkanlığına Seçildi
Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Kıbrıs Kültür ve Eğitim Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığına...

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Kıbrıs Kültür ve Eğitim Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar uzun yıllardır Kıbrıs Türkü, Kıbrıs Türk Kültürü ve yükseköğretimde prestijli akreditasyonları ile yer edinen Kıbrıs Kültür ve Eğitim Derneği'nin yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

GAÜ İstanbul Yerleşkesi'nde gerçekleşen genel kurul toplantısında, yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu Başkanılığına GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan yardımcığına ise GAÜ Yönetim Kurulu Başkan Yardıncıları Olgun Üstün ve Doç. Dr. Asım Vehbi seçildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Kurucu ektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Kıbrıs Kültür ve Eğitim Derneği'nin, KKTC eğitimi ile alakalı her konuda dayanışma sağlamak ve mevcut kültürel öğelerin korunarak gelişmesini ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Akpınar; "Kıbrıs Türk Kültürü ve eğitiminin sadece ulusal alanda değil, aynı zamanda uluslararası arenadaki tanıtım faaliyetlerine KKED ile birlikte öncülük edecek. Sürdürülebilir yapısı ile gençleri bu oluşum içerisinde aktif rol üstlenmelerinde önemli bir etken olacak" dedi.

KKED'NİN MİSYONU KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜNÜ KORUMAK

Kıbrıs Kültür ve Eğitim Derneği'nin misyonu, Kıbrıs Türk kültürü'nün, milli kimliğini ve eğitimi'ni korunarak, kültür değerlerini gelişmesine yardımcı olarak, gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunmaktadır. Bu doğrultuda faaliyetler sürdüreren KKED, akademik araştırmalar ortaya koyarak, kurs, seminer, konferans ve paneller düzenleyecek. Kıbrıs'da ki Türk kültür varlıkları ve tarihine ilişkin değerleri kormak, geliştirmek ve kültürel mirasın yok olmasını engelleyici çalışmalar da gerçekleştirilmeye devam edilecek. Bu doğrultuda her türlü bilgi, belge, döküman ve yayınları temin eden KKED, dökümantasyon merkezi oluşturarak, çalışmalarını duyurmak ve geniş kitlelere yayılmak maksadı ile gazete, dergi, kitap ve bültenler yayınlıyor.

KIBRIS TÜRK RUHUNU GÜÇLENDİRECEK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Bunların yanında KKED, Kıbrıs Türk ruhunu güçlendirecek sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda projeler üretmek ve bu projeleri hayata geçirecek çalışmalar yapmak veya koordinesini gerçekleştirmek gibi görevleri üstlenerek, Kıbrıs Türk kültürünün, tarihinin ve eğitminin incelenmesini sağlayacak edebi ve bilimsel araştırmaları yaparak, bu gibi çalışmaları desteklemektedir. KKED ayrıca, Kıbrıslı olup, öğretim kurumlarımızın bilim dallarından birini kazanan veya lisansüstü öğrenim yapan, ailesinin gelir seviyesi düşük yetenekli, başarılı, ailelere ve öğrenim gören yetenekli çocuklara maddi ve manevi destek sağlayarak, gerektiğinde karşılıksız burs vermektedir.

Bunların yanında KKED, Kıbrıs'ta milli eğitim hizmetlerine katkı sunmak amacıyla, eğitim kurumlarının eğitim seviyesini yükseltmek maksadıyla malzeme, demirbaş, kırtasiye ve her türlü teknik araç ve gereç yardımları yapmaktadır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim