• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Sergey Lavrov'dan 'özür' açıklaması

Sergey Lavrov'dan 'özür' açıklaması
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus uçağı düşürülmeden önce Rusya lideri Putin'in, hava sahası ihlali nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şahsen özür dilediğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Rus uçağı düşürülmeden önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, hava sahası ihlali nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan şahsen özür dilediğini aktaran Lavrov, Türkiye’nin ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun üyesi olmasına rağmen, ABD’nin potansiyel müttefik olarak gördüğü Suriye’deki Kürt milisleri bombalama amacının anlaşılması gerektiğini söyledi.

Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan kara güçlerinden birinin Kürtler olduğunu hatırlatan Lavrov, ABD’nin Kürt milisleri hem silahlandırdığına hem de eğittiğine dikkat çekti ve "Türkiye, Suriye’deki Kürt milisleri özellikle de Demokratik Birlik Partisi’ni düşman olarak görüyor. Bu nedenle şu noktayı anlamak gerek: ABD öncülüğündeki koalisyona üye olan Türkiye, koalisyonun belirlediği görevleri yerine getiriyor. Türkiye, ABD’nin terörle mücadelede potansiyel müttefik olarak gördüğü Kürtleri bombaladığı kadar neden teröristleri bombalamıyor?" diye konuştu.

Suriye'yle ilgili gelişmelere de değinen Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın görevini bırakmasını isteyenlerin dolaylı olarak IŞİD'in güçlenmesini sağladıklarını belirtti.

'KİŞİSEL SEBEPLER TERÖRLE MÜCADELEDE İKİNCİ PLANA ATILMALI'

"Esad sorunu, terörizm karşıtı gerçek bir uluslararası bir koalisyon oluşturulması önünde engel olarak gösterilmeye devam ederse, bunda ısrarcı olanlar IŞİD'in genişlemesi için gerekli olan koşulları da dolaylı olarak korumuş olacaklar" ifadelerini kullanan Lavrov, şunları söyledi:

"Bu nedenle çifte standartları ve ön koşulları bir kenara bırakmak gerek. ABD öncülüğündeki koalisyonun üyelerinden birinin Esad'a karşı kişisel bir antipatisi varsa, bu kişisel sebepler terörle mücadele adına ikinci plana atılmalı."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim