• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Şeref Malkoç, Rize’de Yeni Anayasayı Anlattı

Şeref Malkoç, Rize’de Yeni Anayasayı Anlattı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Şeref Malkoç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde yeni anayasa çalışmalarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Şeref Malkoç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde yeni anayasa çalışmalarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlarından Şeref Malkoç, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konulu bir konferans verdi.

Anayasanın değiştirilmesi gerektiğine ve Başkanlık sisteminde henüz tam olarak olgunlaşmamış bir Türk sistemi uygulanacağına vurgu yapan Malkoç, anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilip değiştirilmeyeceği konusuna da değindi. Malkoç, "Mecliste grubu bulunan birçok parti anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilemeyeceğini söylüyor. Anayasada da ilk dört madde değiştirilemez diye madde var. Bu ilk dört madde ne zaman yazıldı. 1982'de yazıldı değil mi? Diyelim ki 1961'de benzerleri vardı. Peki biz kaç bin yıllık bir devletiz. Kaç bin yıllık bir milletiz. Hiç kimse, anayasa yapacak olsa da milletin geleceğine ipotek koyamaz. İlk dört maddede ne var? Devletin şekli. Cumhuriyete itiraz eden yok ki. Başkent Ankara buna itiraz eden yok ki. Bayrak Türk bayrağı olsun. Buna itiraz eden yok ki. Sosyal, hukuk devleti olsun. Bunlara itiraz eden yok ki. Bunlar anayasada olsun demek ayrı bir şey bunlara dokunamazsın demek ayrı bir şey. İki şey var. Bir tanesi ilk dört madde değişemez diyor. Bu dört madde gökten mi indi? Kenan Evren'in koyduğu maddeler bunlar. Kim bunlar ya. Kenan Evren'in kendisi kalmadı ki anayasası kalsın. O maddeyi koyanların kendisi kalmadı ki koydukları kalsın" dedi.

"YENİ ANAYASA İÇİN İLLA ASKERİ DARBE Mİ OLSUN"

Malkoç, önceki anayasaların askeri darbelerin ardından askerler tarafından hazırlandığına dikkat çekip, yeni anayasanın referandumdan geçmemesi halinde eski anayasa ile devam edileceğini belirterek, "Cemal Gürsel ve arkadaşları gelecek siyasileri idam edecek. Meclisi kapatacak ve yeni anayasa yapacaklar. Kenan Evren ve arkadaşları gelip, meclisi feshedip yeni anayasa yapacaklar. Yeni anayasa yapmak için illa askeri darbe mi olsun. Bırakın millet yapsın kendi anayasasını. Yeni anayasa referandumdan geçmezse bu çok eleştirdiğimiz anayasa ile idare edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Malkoç, konuşmasına şöyle devam etti: "Burada birçok başörtülü yavrumuz var. Türbanları ile bu salona girdiler de devlet mi yıkıldı. 28 Şubat döneminde Türk Silahlı Kuvvetlerini bir grup eşkıya, hukuksuz iş yapan çeteciler, cuntacılar ele geçirdi, diğer siyasi partileri ele geçirdiler. Mecliste çoğunluğu sağlayıp rahmetli Erbakan'ı indirdiler. Konuştukları zaman meclisi sallayan, hükümetleri deviren, sözleri anayasanın üzerinde olan o darbeci generaller var ya, hani diyorlardı ya "bu dindarlar PKK'dan daha tehlikelidir. Gerekirse 1 milyonunu öldürürüz" diyorlardı ya. Onları mahkeme solanlarında gördüm. İki ellerini birleştirmiş boyunları bükük, yaşları da ilerlemiş, tuvalete gidebilmek için mübaşirden izin istiyorlardı."

"PARALEL YAPI HAK ETTİĞİ CEZAYI GÖRECEK"

Malkoç, paralel yapının hak ettiği cezayı göreceğini kaydederek, "En son 15-25 Aralık'ta paralel yapı polisin ve yargıçların içerisinde yapılanarak bunu yapmaya çalıştı. Bu devlet ele geçirilmeye çalışmak için değildir. Bu devlet millete hizmet içindir. Bu devlet ele geçirilmez yönetilir. Devleti yönetmek mi istiyorsun. Kur partini. Gir seçimlere ol başbakan ve cumhurbaşkanı. Kimse bir şey demez sana. Ama yok "parti kurmayacağım, milletten oy isteme zahmetinde bulunmayacağım, TSK içinde cunta kuracağım, emniyetin, yargının içerisinde cunta kurup devleti ele geçireceğim" diyeceksin. Yol öyle bir yağma ister başkanlık isterse parlamenter sistemde olsun kim devleti ele geçirmeye çalışırsa bu devletin savcıları hakimleri yakasından tutar, sanık sandalyesine oturtur ve hak ettikleri cezayı görürler. Paralel yapı da bunu görecektir" diye konuştu.

Şeref Malkoç, Rize’de Yeni Anayasayı Anlattı

Şeref Malkoç, Rize’de Yeni Anayasayı Anlattı

Şeref Malkoç, Rize’de Yeni Anayasayı Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim