• BIST 9530.47
  • Altın 2478.359
  • Dolar 32.444
  • Euro 34.8391
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Serdivan Akademi’de Güz Dönemi Tamamlandı

Serdivan Akademi’de Güz Dönemi Tamamlandı
Anadolu'nun akademisi unvanıyla önemli çalışmalara imza atan ve alanında kariyer yapmış birçok duayen ismi Serdivan'da ağırlayan Serdivan Fikir ve Sanat...

Anadolu'nun akademisi unvanıyla önemli çalışmalara imza atan ve alanında kariyer yapmış birçok duayen ismi Serdivan'da ağırlayan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nde, 2015-2016 Güz dönemi akademik takvimi tamamlandı.

Akademik ve Sosyal Kültürel Çalışmalar'dan Müzik Akademisi'ne, Edebi Çalışmalar'dan Sinema Sanatları, Geleneksel Sanatlar ve Yaratıcı Tasarım'a kadar tüm programlar bu dönem de hem öğrencilerden hem de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Yaklaşık bin kişinin başvurduğu güz dönemi eğitimlerine katılacak öğrenciler, akademik jüri tarafından yapılan mülakatlar neticesinde belirlendi.

Mülakatlar sonucunda akademideki programlara kaydolan öğrenciler, 6 hafta boyunca Süleyman Seyfi Öğün, Cengiz Çakmak, Ömür Ceylan, Tayfun Amman, Ercan Yılmaz, Ali Vasfi Kurt, Firdevs Cebeci, Aybars Bora Kahyaoğlu, Tülay Çelik, Orhan Altuğ, Emel Yılmaz, Murat Ertürk, Songül Ergün ve Nevzat Yıldırım gibi her biri alanında kariyer yapmış ve önemli çalışmalara imza atmış hocalardan ders aldı.

Fikir ve Sanat Akademisi ayrıca "Medeniyet Mektebi" programı ile Kenan Gürsoy, Tahsin Görgün, Ahmed Güner Sayar ve Rahmi Karakuş gibi önemli isimleri de meraklılarıyla buluşturdu.

İleride sivil bir konservatuvar hedefi ile bu dönem ilk kez gerçekleştirilen Müzik Akademisi'nde; TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçılarından Doğan Dikmen başta olmak üzere Ferdi Koç, Abdullah Uysal ve Hacı Bekir Kurşunet gibi alanında yetkin hocalar müziğe dair hem teorik hem de pratik eğitim verdi.

6 hafta boyunca 21 farklı branşta eğitimlerini sürdüren Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi öğrencileri ise aldıkları eğitimlerin yanı sıra; 6 bin ciltlik kitaplığı, 7/24 açık kütüphanesi, Anadolu'nun en geniş kapsamlı felsefe, sanat ve sosyal bilimler kütüphanesi ile Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nin kendilerinde yeni ufuklar açtığını belirterek bir sonraki dönemde de yine akademi bünyesinde yer almak istediklerini söylediler.

Bir dönemi daha tamamlamanın mutluluğunu öğrencilerle birlikte yaşadıklarını ifade eden Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi yetkilileri, bahar dönemine kadar farklı etkinliklerle akademinin çalışmalarına devam edeceğini belirttiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim