• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Serdar’dan Terör Saldırısına Kınama

Serdar’dan Terör Saldırısına Kınama
Türkiye'nin teröristlerin son silahını bırakıncaya kadar mücadeleye devam edeceğini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi...

Türkiye'nin teröristlerin son silahını bırakıncaya kadar mücadeleye devam edeceğini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, iktidarı, muhalefeti, sivil toplum kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde terör olaylarının üstesinden gelineceğini söyledi.

Elazığ Ticaret Borsası'nı ziyaret eden AK Parti Milletvekili Ömer Serdar Ankara'da yaşanan patlamayla ilgili açıklamada bulundu. Ankara'da gerçekleşen patlamada hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Serdar, Türkiye'nin yeni bir terör eylemiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Türkiye'nin terör örgütlerinin ciddi anlamda hedefi haline gelindiğini belirten Milletvekili Serdar, "Küresel aktörler bir takım planlamalar yaparken Türkiye'nin dış politikasına ayar vermek anlamında terör örgütlerinin bir takım vekalet işlemi yürüterek kaos oluşturma, bu kaosta tedirginliklerle birlikte bir dış politika ayarıyla karşı karşıya kaldığımızı belirtmek istiyorum. Türkiye coğrafya itibariyle rahat bir noktada değil. Özellikle Asya-Pasifik ekseninde önemli bir kavşak noktası olması nedeniyle hiçbir zamanda rahat olmayacaktır. Ancak milletiyle bütünleşmiş bir siyasal iktidar, Osmanlıdan gelen bir devlet geleneği ile Türkiye bu bölgede en önemli aktör olarak kalmaya devam edecektir. 7 Haziran'dan bu yana terör örgütlerinin açık hedefi haline gelmemizle birlikte güvenlik konseptlerimizde yeniden planlandı ve terörle ciddi anlamda mücadele ediliyor" dedi.

"MİLLETİMİZİN DESTEĞİ BİZE GÜVEN VERİYOR"

Terör örgütlerinin sıkışması sonucu ana merkezlere kaydığını vurgulayan Serdar, "Özellikle ülkemizin güney doğusunda terörün şehirlere yerleşme çabasını hükümetimiz ve güvenlik güçlerimizin müşterek çalışmalarıyla bertaraf ediliyor. Abluka altına alınmış hendek ve barikatla kuşatılmış ilçelerin temizlenmesi nedeniyle terör örgütlerinin ana merkezlere kayması durumuyla karşı karşıyayız. Türkiye bu konuda teröristlerin son silahını bırakıncaya kadar mücadelesine devam edecektir. Bu konuda hükümet olarak milletimizin desteğini sürekli arkamızda bulduk. Bu destek bize güven veriyor. Terörün beslendiği kaynak ihtilaflardır. Bu noktada ülkemiz iktidarıyla ana muhalefetiyle, diğer muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla birlik, beraberlik görüntüsü, teröre karşı ortak mücadele, tavırla bu olayların üstesinden gelecektir" diye konuştu.

"TERÖRE GEÇİT VERİLMEYECEKTİR"

Bunlar terörün son çırpınışları olduğunun da altını çizen Serdar, "Çünkü özellikle kırsalda terörün belinin kırılması nedeniyle doğu ve Güneydoğu'da bir takım hegomonik alanlar oluşturulması, buraların da tavsiye edilmesi, terörden temizlenmesi nedeniyle artık korku ve panik yaratma teziyle şehirlere kaymışlardır. Bu noktada alınan istihbarat neticesinde hangi terör örgütünün dünkü eylemi gerçekleştirdiği hükümet yetkilileri tarafından açıklanmadı ama işaretleri ortadadır. Netleşince buda paylaşılacaktır. Milletimiz şundan emin olsun ki, teröre geçit verilmeyecektir. Devletiyle ve milletiyle bütünleşmiş bu halkımız Türkiye'nin, Suriye, Irak ve Sudan olmasına izin vermeyecektir. Türkiye bölgede belirleyici olmaya devam edecek. Bundan kimsenin endişesi ve kuşkusu olmasın" ifadelerinde bulundu.

Serdar’dan Terör Saldırısına Kınama

Serdar’dan Terör Saldırısına Kınama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim