• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Serdar Tuncer Kırkalılar İle Buluştu

Serdar Tuncer Kırkalılar İle Buluştu
Seyitgazi Belediyesi tarafından "Şehitleri Anma Programı" kapsamında Kırka'da düzenlenen etkinliğe, ünlü şair ve yazar Serdar Tuncer katılarak, duygulu...

Seyitgazi Belediyesi tarafından "Şehitleri Anma Programı" kapsamında Kırka'da düzenlenen etkinliğe, ünlü şair ve yazar Serdar Tuncer katılarak, duygulu anlar yaşattı.

Programa, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Belediye meclis üyeleri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 101 yıl önce Çanakkale'de ölüme gözlerini kırpmadan giden ecdadın torunları olduklarını belirten Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Kalın, "Bugün Büyük Zaferin 101. Yılı'nda ecdadımız yad etmek için buradayız. Çanakkale umudun adı olmuştur, Çanakkale'yi anlamayan Türkiye'yi asla anlayamaz. Kardeşliğimizi yeniden tesis etmemiz ve Çanakkale ruhunu yeniden canlandırmamız lazım. Yüreğimizi maziyle tanıştıramazsak toplumumuz öksüz kalır. Çanakkale'de ırk yok ,soy yok, mezhep yok, laz, çerkez, kürt ayrımı yok. Çanakkale Allah'ın izniyle bu milletimizin gücüyle var olmuştur. Biz bir ölür bin diriliriz. Memleketimizi bölmek isteyen hainler bunu böyle bilsinler. Bakın biz bu vatan toprakları için Kırkamızla, Seyitgazimizle, Kümbetimizle, Karaörenimizle, Büyükyaylamızla, İkizolukumuzla, Arslanbeylimizle, Bardakçımızla hep birlikte mücadele verdik. Aziz şehitlerimizin torunları olarak bu toprakları sahipsiz bırakmadık. Bu vatan üzerinde hain planlar yapanlar bilsinler ki biz bir oldukça, beraber oldukça, bizi yıkamayacaklar. Çanakkale geçilemedi asla da geçilemeyecek" dedi.

Daha sonra yüzlerce vatandaşın katıldığı programda ünlü şair ve yazar Serdar Tuncer kendi üslubuyla seslendirdiği şiirler ve hüzün dolu türkülerle vatandaşlara doyumsuz bir gece yaşattı. Mehmet Akif Ersoy ve Arif Nihat Asya'dan okuduğu şiirlerle ve yaşanmış hikayelerle, izleyenlere duygu dolu anlar yaşatan Tuncer, Çanakkale Zaferlerinin manevi atmosferlerinin iyi anlanması gerektiğini söyledi. Tuncer, "Biz bugün Suriye'den gelene kardeşim demezsek, Filistin'den gelenin derdi uykumuzu kaçırmazsa, Mısır'ın zindanındaki adamlar bizi kahretmezse, Somali'de açlıktan ölen çocuğun ızdırabı bizi bulmazsa Çanakkale'nin şehitleri mahşer günü bize kaşlarını çatar. Yüzlerine bakmaya yüzümüz olmaz. Kardeşliğimizin ümmetliğimizin, milletliğimizin farkına varacağız. Tek millet, tek devlet al sancağın altında kıyamete kadar aslanlar gibi ümmeti Muhammed'in umudu olmaya devam edeceğiz. Kardeşliğin kıymetini bugün bilmeliyiz. Şehitlerimizi unutmamalıyız. Şehitlere olan borcumuz geride kalan zamanda azalmamış daha da artmıştır. Allah bu ülkeyi içeriden ve dışarıdan bölmeyi çalışanlara fırsat vermesin. Her bir karışı şehit kanıyla sulanmış bu toprakların değerini bilmek ve ona göre yaşamak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Seyitgazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen programı beğendiğini belirten İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ise, "Öncelikle bu programı tertip eden Başkanımız Hasan Kalın'a çok teşekkür ediyorum. Malazgirt'ten Çanakkale'ye Çanakkale'den bugüne bu bitmeyecek. Biz diri oldukça, iri oldukça, el ele oldukça, gönül gönüle oldukça bizi yıkamayacaklar" şeklinde konuştu.

İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan programın sonunda Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, günün anısına Serdar Tuncer'e çiçek, Kuran'ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

Serdar Tuncer Kırkalılar İle Buluştu

Serdar Tuncer Kırkalılar İle Buluştu

Serdar Tuncer Kırkalılar İle Buluştu

Serdar Tuncer Kırkalılar İle Buluştu

Serdar Tuncer Kırkalılar İle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim