• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Serçin Yılan Balığı Şenliğine Binlerce Kişi Katıldı

Serçin Yılan Balığı Şenliğine Binlerce Kişi Katıldı
Meksika'nın Saragosa Körfezi ile Bafa Gölü arasındaki mucizevi hayat öyküleriyle dikkat çeken yılan balıklarının tanıtımı için Bafa Gölü Kıyısındaki...

Meksika'nın Saragosa Körfezi ile Bafa Gölü arasındaki mucizevi hayat öyküleriyle dikkat çeken yılan balıklarının tanıtımı için Bafa Gölü Kıyısındaki Söke'ye bağlı Serçin Mahallesinde şenlik yapıldı.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Serçin Yılan Balığı Şenliği'nde 500 kg yılan balığı ikram edildi. Başta yılan balığı olmak üzere Bafa Gölü Kıyısında Serçin'in doğal yapısını da tanıtmak üzere gerçekleştirilen şenliğe bu yılda ilgi büyük olurken, sadece Söke değil çeşitli yerlerden binlerce kişi katıldı.

Söke Belediyesi tarafından düzenlenen Serçin Yılan Balığı Şenliği'ne katılımcılar arasında CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, Belediye Meclis üyeleri, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, MHP Söke İlçe Başkanı Turgay Avcı, Serçin Köyü sakini emekli Korgeneral Eyüp Kaptan başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı.

"BİRLİK VE BERABELİK İÇİN BÖYLESİ ETKİNLİKLER ÖNEMLİ"

Dünyanın en güzel coğrafyalarından biri üzerinde bulunan Söke'nin aynı zamanda eşsiz bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş; binlerce yıldır Serçin ve Bafa Gölü'nü mekan tutan, ilginç yaşam öyküsüne sahip yılan balığını da tanıtmak istediklerini belirtti. Besin değeri ve özelliklerinin yanında Meksika ile Bafa arasındaki yolculuklarının yılan balığını daha da değerli hale getirdiğini belirten Ahmet Karakaş; "ilçemizin değerlerini, Serçin ve Serçinlilere sevdalı yılan balıklarımızı tanıtmayı amaçlayan böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi. Ülkenin içinde bulunduğu terör tehdidi içinde dik durmak, birlik ve beraberliğimizi göstermek açısından böylesi etkinliklerini önemine dikkat çeken Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş; "Meydana gelen saldırılar ve olaylar bizim birlikteliğimize asla engel olamaz. Türkiye Cumhuriyeti vatanı ve milleti ile bir bütündür, terör bizi yıldıramaz" dedi.

Serçin Mahalle Muhtarı Mustafa Çay'da yaptığı konuşmasında şenliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, katılanlara teşekkür etti.

CHP aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ise yaptığı konuşmasında üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de balıkçılığın diğer dünya ülkelerinin gerisinde kaldığına dikkat çektiği konuşmasında; yılan balığının cenneti olan Bafa Gölü, bölge ovalarına can veren Menderes Nehri'nin korunması ve temizliğinin altını çizdi. Bölgede jeotermalin Menderes'i ve çevreyi kirlettiğini belirten Milletvekili Yıldız, doğanın geleceğe bırakılacak miras olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Serçin İlkokulu Halk Oyunları ekibi, Kuşadası Romanları Kültür ve Dayanışma Derneği ekibi, Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı, Manisa Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Trakya ve Batı Karadeniz yöreleri gösterileri, Söke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Ege yöresi gösterilerini sundu. TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar'ın sahne alarak türküleri ile renk kattığı etkinlikte çocuklar ve gençler interaktif oyunlar ile eğlendi. Şenlik alanında açılan stantlarda başta Söke Belediyesi kurslarında üretilen el emeği ürünler başta olmak üzere yöresel ürünler tanıtıldı ve satışa sunuldu. Katılan vatandaşlar konserler ve dans gösterileri ile doyasıya eğlenirken yerel müzik grubu Avşar'da bu coşkuya büyük katkı sağladı. Şenlikte Serçin, Bafa ve yılan balığını anlatan fotoğraf sergileri de yer aldı.

"500 KG YILAN BALIĞI PİŞİRİLDİ VATANDAŞA DAĞITILDI"

Söke Belediyesi tarafından 500 Kg. yılan balığı şenliğe katılan herkese ücretsiz olarak dağıtıldı. Şenli öncesi Bafa Gölü'nden tutularak hazırlanan yılan balıkları, kurulan mangallarda pişirildi, vatandaşa ekmek arası servis yapıldı. Uzun kuyrukların oluştuğu yılan balığı dağıtımında yılan balığını ilk kez tadanlar da yer alırken, yılan balığı lezzeti ile de herkesi büyüledi.

Serçin Yılan Balığı Şenliğine Binlerce Kişi Katıldı

Serçin Yılan Balığı Şenliğine Binlerce Kişi Katıldı

Serçin Yılan Balığı Şenliğine Binlerce Kişi Katıldı

Serçin Yılan Balığı Şenliğine Binlerce Kişi Katıldı

Serçin Yılan Balığı Şenliğine Binlerce Kişi Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim