• BIST 9794.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Serbest stilde ümit takımı Avrupa 3. oldu

Serbest stilde ümit takımı Avrupa 3. oldu
U23 Avrupa Güreş Şampiyonası dün akşam saatlerinde 4 sıklette yapılan serbest stil müsabakalarıyla tamamlanırken, Türkiye U23 Serbest Güreş Milli Takımı...

U23 Avrupa Güreş Şampiyonası dün akşam saatlerinde 4 sıklette yapılan serbest stil müsabakalarıyla tamamlanırken, Türkiye U23 Serbest Güreş Milli Takımı topladığı 51 puanla Avrupa üçüncüsü oldu.

Bulgaristan'ın Rusçuk şehrindeki Bulstrad Arena'da 3 minderde birden yapılan ve akşam saatlerinde 4 sıklette yapılan 1-2 ve 3-5 müsabakalarıyla tamamlandı.

Türkiye şampiyonanın son gün yapılan müsabakalarında 70 kiloda Muhammet Akdeniz, Fransız rakibi Johnny Just Bur'u 6-2, 86 kiloda Kadir Yazıcı, Slovak rakibi Michael Bodnar'ı 5-2 ve 125 kiloda da Yunus Emre Dede, Finlandiyalı rakibi Jere Tapani Heino'yu 6-0 yenerek 3 bronz madalyayı birden aldılar. Millilerimiz, U23 Avrupa Şampiyonası Serbest Stil de 1 Altın, 1 Gümüş ve 4 Bronz madalya kazanırken, 64 puanla Rusya ve 54 puanla Gürcistan'ın ardından topladığı 51 puanla Avrupa 3. oldu.

Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde yapılan U23 Avrupa Ümitler Güreş Şampiyonası dün gerçekleştirilen serbest güreş maçlarıyla tamamlandı. Türkiye tam takım halinde katıldığı şampiyonada 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak takım halinde Rusya ve Gürcistan'ın ardından Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

TEK ALTIN MADALYA KOTANOGLU'DAN

Bulstrad Arena'da iki gün süren şampiyonada Türkiye'ye serbestte tek altın madalyayı Muhammet Nuri Kotanoğlu kazandırdı.

74 kiloda mücadele eden Muhammet Nuri Kotanoğlu, ilk turu bay geçtikten sonra Ukraynalı ve Romen rakiplerini yenerek yarı finale yükseldi. Kotanoğlu, yarı finalde Finlandiyalı Henri Aleksi Selenius'i de zorlanmadan geçerek adını finale yazdırdı.

Muhammet Nuri Kotanoğlu'nun finaldeki rakibi Azeri sporcu oldu. Kaya, Azerbaycan'dan Murad Süleymanov ile yaptığı mücadeleyi 5-2 sayıyla kazanarak ülkemize Avrupa şampiyonluğu kazandırdı ve altın madalyanın sahibi oldu.

BARIŞ KAYA GÜMÜŞ MADALYADA KALDI

57 kiloda şampiyonaya katılan Barış Kaya, birinci turda Gürcü, çeyrek finalde ise Moldovalı rakiplerini yendikten sonra yarı finalde Ukraynalı rakibini de zorlanmadan yenerek finale yükseldi.

Ancak Barış Kaya, Azerbaycan'dan Mirjalal Hasan Zada ile yaptığı final mücadelesinde beklenen performansı gösteremeyerek 7-4 yenildi ve gümüş madalyada kaldı.

DÖRT SIKLETTE BRONZ MADALYA GELDİ

Türkiye'nin ümitleri bir altın ve bir gümüşün ardından şampiyonada dört te bronz madalya kazandı.

Şampiyonada Türkiye U23 Ümitler Serbest Güreş Milli Takımı'nda ilk bronz madalya 65 kiloda Mustafa Zopalı ile geldi. Zopalı, şampiyonada ilk turu bay geçti, ikinci turda ev sahibi Bulgar güreşçiyi yendi, ardından Beyaz Rus güreşçiye yenilince altın şansını kaybetti. Zopalı, repesaj maçında Letonyalı rakibini yenerek bronz madalya için mindere çıktı. Zopalı, bronz maçında da Ukraynalı Gor Ogannesyan'ı 5-5 biten mücadelede son teknik puanı aldığı için bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye'ye 2. bronz madalyayı 70 kiloda Muhammet Akdeniz, Fransız rakibi Johnny Just Bur'u 6-2 yenerek getirdi. 70 kiloda ülkemizi temsil eden Muhammet Akdeniz, birinci turda yenildiği Rus güreşçi Rasul Arsanaliev'in finale kalmasıyla başladığı bronz madalya mücadelesinde mutlu sona ulaştı.

Rus güreşçinin finale çıkmasının ardından yaptığı repesaj maçında Beyaz Rusya'dan Andrei Karpach'ı 13 - 6 mağlup eden Muhammet Akdeniz, bronz madalya maçında da Fransız Johnny Just Bur karşılaştı. Rakibi karşısında rahat bir müsabaka çıkaran Muhammet Akdeniz, minderden 6 - 2 galip ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu.

86 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Kadir Yazıcı, yarı final maçında Gürcistan'dan Irakli Mtsituri'ye 5 - 4 yenilerek final şansını kaybetmişti. Yazıcı, bronz maçında Slovakya'dan Michael Bodnar" ı 5 - 2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Milli güreşçimiz Kadir Yazıcı, şampiyonaya Avusturyalı Dominic Klaus Peter'i 6-3 yenerek başladı. Yazıcı, çeyrek finalde Polonyalı güreşçi Szymon Hubert Janz'ı 50. saniyede 10-0 teknik üstünlükle yenerek yarı finale yükselmişti. Kadir Yazıcı, yarı final mücadelesinde Gürcistan'dan Irakli Mtsituri ile finale kalabilmek için karşılaştı ancak, mücadelede minderden 5 - 4 yenik ayrılarak final şansını kaybetti. Kadir Yazıcı, bronz maçında Slovakya'dan Michael Bodnar ile yaptığı mücadeleyi 5 - 2 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

ŞAMPİYONANIN SON BRONZU YUNUS EMRE DEDE'DEN GELDİ

125 kiloda ülkemizi temsil eden Yunus Emre Dede, bronz madalya için Finlandiya'dan Jere Tapani Heino ile yaptığı güreşi 6 - 0 kazanarak Türkiye'ye 4. bronz madalyayı getiren sporcumuz oldu.

Şampiyonadaki altın madalya umutlarından biri olan Yunus Emre Dede, ilk turda Alman rakibi Robin Michael Ferdinand'ı 10 - 2 yenerek çeyrek finale yükseldi. Dede, çeyrek final müsabakasında adeta sinir harbinin yaşandığı maçta Azeri güreşçi Said Gamidov'u 2 ihtar sonunda 2 - 1 yenerek yarı finale yükseldi. Yunus Emre Dede, yarı finalde Gürcistan'dan Geno Petriashvili ile finale çıkabilmek için mücadele etti. Ancak, rakibine mücadelenin 3.15'inci saniyesinde 10 - 0 teknik üstünlükle yenildi ve final şansını kaybetti.

Yunus Emre Dede, bronz madalya için Finlandiya'dan Jere Tapani Heino ile güreşti. Dede, Finlandiyalı güreşçi Jere Tapani Heino'yu 6 - 0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

U23 Avrupa Güreş Şampiyonası Serbest Stil mücadelesini Türkiye, 1 Altın, 1 Gümüş ve 4 Bronz madalya ile kapatırken, 64 puanla Rusya ve 54 puanla Gürcistan'ın ardından topladığı 51 puanla Avrupa 3. oldu.

U23 Avrupa Güreş Şampiyonası Serbest Stil mücadeleleri sonrasında sıkletlerinde madalya alan sporcular ve ülkeleri ise şöyle:

57 kilo:

1. Mirjalal Hasan-Zada (Azerbaycan)

2. Barış Kaya (Türkiye)

3. Ibragim Ilyasov (Rusya)

3. Ivan Zamfirov (Moldova)

61 kilo:

1. Imam Adzhiev (Rusya)

2. Dimitar Lyubomirov Ivanov (Bulgaristan)

3. Zalimkhan Valiyev (Azerbaycan)

3. Shota Phartenadze (Gürcistan)

65 kilo:

1. Murad Nukhkadiev (Rusya)

2. Surkho Rashytkhanau (Beyaz Rusya)

3. Mustafa Zopalı (Türkiye)

3. Alexander Semisorow (Almanya)

70 kilo:

1. Rasul Arsanaliev (Rusya)

2. Gadzhimurad Omarov (Azerbaycan)

3. Muhammet Akdeniz (Türkiye)

3. Davit Buziashvili (Gürcistan)

74 kilo:

1. Muhammet Nuri Kotanoğlu (Türkiye)

2. Murad Süleymanov (Azerbaycan)

3. Raman Chytadze (Beyaz Rusya)

3. Oleksiy Shcherbak (Ukrayna)

86 kilo:

1. Abdulrashid Sadulaev (Rusya)

2. Irakli Mtsituri (Gürcistan)

3. Kadir Yazıcı (Türkiye)

3. Aliaksandr Hushtyn (Beyaz Rusya)

97 kilo:

1. Nurmagomed Gadzhiyev (Azerbaycan)

2. Mateusz Filipczak (Polonya)

3. Zaynulla Kurbanov (Rusya)

3. Givi Matcharashvili (Gürcistan)

125 kilo:

1. Geno Petriashvili (Gürcistan)

2. Danylo Kartavyi (Ukrayna)

3. Yunus Emre Dede (Türkiye)

3. Vitalii Goloev (Rusya)

Cihan

Serbest stilde ümit takımı Avrupa 3. oldu

Serbest stilde ümit takımı Avrupa 3. oldu

Serbest stilde ümit takımı Avrupa 3. oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim