• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Suat Özsoy:

Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Suat Özsoy:
Kayseri GENÇ ASKON'un düzenlediği "Neden Mali Müşavirlik" konferansında konuşan Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Odası Suat Özsoy "Başarıda, ailenin...

Kayseri GENÇ ASKON'un düzenlediği "Neden Mali Müşavirlik" konferansında konuşan Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Odası Suat Özsoy "Başarıda, ailenin birlik ve beraberliği önemli" dedi.

Özsoy, puan üzerinden derecelendirilen başarı sistemine karşı olduğunu belirterek "Puan üzerinden ölçülen eğitim sistemi istemiyoruz. Bu şekilde başarılı olmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Bugün dünya ve Türkiye örneklerine baktığımız zaman süper çocuklar bu ülkeleri ve dünyayı yönetmiyor. Sosyal olanlar, iletişimi güçlü olanlar dünyayı yönetiyor" ifadesini kullandı.

Başarıya giden yolda ailenin önemine vurgu yapan Özsoy "Başarıya giden yolda aile çok önemli. Aile birlik beraberliği önemli. Çocuğun yetişmesinde aile mi? Toplum mu? diyoruz. Bu soruyu sorduğumuza göre yarı yarıya. İkisi de çok önemli. Aile çok önemli bir o kadar da okulumuz çevremiz önemli" açıklamasında bulundu.

Özsoy, ülkenin gelişimi için doğru politika ve ekonomik hamlelerin yapılmasının önemli olduğunun altını çizerek " Biz çok büyük bir ülkeyiz. Her ülkenin kendi içerisinde sorunları olabilir. Türkiye Cumhuriyeti ve geçmiş tarihimize baktığımız zaman dünyadaki yerimizi görüyoruz. Bunun için geçmişimize bakınca bizim nasıl olmamız gerekiyor. Nasıl gelişmemiz ve nasıl üretmemiz gerekiyor. Nasıl politika yapmamız gerekiyor. Bunları gözden geçirmemiz gerekiyor. Ülkemiz adına nerede yarışıp nerede birleşeceğimizi bilmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kayseri Mali Müşavirleri Odası olarak ilklere imza attıklarını ifade eden Özsoy sözlerini şu şekilde sürdürdü ;

"Kayseri Mali Müşavirler Odası olarak eğitim anlamında Kayseri'ye 30'uncu il olarak TESMER şubesini kazandırdık. Biz 11'inci büyük odayız ama 30'uncu il olarak TESMER'i kazandırdık. Kayseri Mali Müşavirler Odası olarak çok güzel bir ekip kurduğumuzu düşünüyorum, üniversitelerle iş birliği yaptık. Çok ciddi başarılar elde ettik. Biz Türkiye 1'incilikleri çıkardık ilimizden. Ankara, İstanbul ve İzmir'den sonra, Sektörel Muhasebe Uygulamaları Sempozyumu'nu Kayseri'ye kazandırdık. Birçok profesörü getirdik, diğer odaların 10 yıldır bakan görmediği sempozyumlarda 2'inci sempozyumumuzda biz Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'i Kayseri'ye getirdik. 3'üncü sempozyumumuzda Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız'ı Kayseri'ye getirdik. Türkiye'de mesleki sorunlarımızın hiç Cumhurbaşkanı Köşkü'ne taşınmadı. Biz bunu Cumhurbaşkanı Köşkü'ne taşıdık. Bu mesleğin sorunlarıyla ilgili gelişimiyle ilgili program yaptık. Burada önemli olan meslek odası başkanlarımızın, yöneticilerimizin mesleğin gelişimine her türlü katkı koymasıdır."

Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Suat Özsoy:

Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Suat Özsoy:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim