• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Seramikle verilen çevre mesajı

Seramikle verilen çevre mesajı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi, Dağıstan Seramik Atölyesi'nin "Dünyamızı Seviyor muyuz?" temalı sergisine ev sahipliği yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi, Dağıstan Seramik Atölyesi'nin "Dünyamızı Seviyor muyuz?" temalı sergisine ev sahipliği yaptı. Seramik sanatçısı Aysel Özenir ve 11 öğrencisinin katıldığı sergide 50'nin üzerinde eser yer alırken, serginin bir bölümü de çevre kirliliği ile insanların sebep olduğu doğal felaketlere ayrıldı.

Dağıstan Seramik Atölyesi'nin "Dünyamızı Seviyor muyuz?" temalı sergisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi ev sahipliğinde düzenlendi. Sanatçı eller, toprağın çığlığına kendi anlatım dillerinden şekil verdi. Orman yangınlarında yaşamını yitiren canlılar, buzulların erimesi nedeniyle yaşam savaşı veren penguenler, gökdelenlerden uçurtma uçuracak alan bulamayan çocuklar ve denizlerin kirlenmesi nedeniyle yok olan balıkların yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

"İnsanlık dramına şahit oluyoruz"

Dağıstan Seramik Atölyesi'nin kuruluşunun 11. yılını açtıkları sergiyle kutladıklarını belirten seramik sanatçısı Aysel Özenir, "Amacım öğrencilerime seramiği sevdirmek. Bizler eserlerle güzel mesajlar verebilmeliyiz. Son yıllarda biz insanların sebep olduğu bir çok doğa felaketine ve insanlık dramına şahit oluyoruz. Bu olaylar dünyanın herhangi uzak bir yerinde de olsa zincirleme olarak bizlere yansıyor. Çarpık kentleşme, çevre kirliliği, kuraklık gibi başlıklar daha da uzayıp gidiyor. Atölyemizin 11. yıl sergisinde bu konu başlıklarından bazılarını bizim anlatım dilimiz olan çamurla izleyiciye sunmaya, yeniden düşünmeye ve irdelemeye davet ettik" diye konuştu.

28 Mart'a kadar açık

Doğa temalı eserleriyle serginin ilgi gören isimlerinden biri de minik seramik öğrencisi Kaya Kutluyurt oldu. Sergide yer alan tek çocuk olan Kaya Kutluyurt'un doğa temalı eserleri de büyük ilgi topladı. 28 Mart'a kadar açık kalacak sergide Aysel Özenir ile öğrencileri Feza Can Çınar, Gediz Eranıl, Kaya Kutluyurt, Meral Gümüç, Müge Akyön, Nesrin Çalışal, Özden Kurukafa, Özge Ataş, Semra Yelkaya, Turan Gülel ve Zehra Özinal'ın eserleri yer alıyor.

Seramikle verilen çevre mesajı

Seramikle verilen çevre mesajı

Seramikle verilen çevre mesajı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim