• BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Seramik Çalıştayında Yapılan Eserler Sergilendi

Seramik Çalıştayında Yapılan Eserler Sergilendi
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin düzenlediği 1. Soli Pompeiopolis Seramik Çalıştayı'nda sanatçıların ve çalıştaya katılanların yaptığı...

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin düzenlediği 1. Soli Pompeiopolis Seramik Çalıştayı'nda sanatçıların ve çalıştaya katılanların yaptığı eserler sergilendi.

1. Soli Pompeiopolis Seramik Çalıştayı'nın açılışı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Belediyesi'nin kardeş şehri Almanya Tempelhof-Schöneberg'in Belediye Başkanı Angelika Schöttler ve davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Sergilenen eserleri inceleyen ve bilgi alan Başkan Tarhan, açılışta yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden beri kültüre ve sanata yaptıkları katkıyla, binlerce öğrenci ve yetişkinin kendilerini kentle özdeştirdiklerini vurguladı. 1. Soli Pompeiopolis Seramik Çalıştayı'nı kısa bir sürede gerçekleştirdiklerini belirten Tarhan, çalıştayın oldukça verimli geçtiğini ve gelecek yıllarda da yeni çalıştaylar planladıklarını söyledi. Tempelhof-Schöneberg'in Belediye Başkanı Angelika Schöttler, beraberindeki heyetle birlikte sergiye katıldığını dile getiren Tarhan, seramik çalıştayını kendilerine Seramik Sanatçısı Betül Kurt'un önerdiğini ifade ederek,"Üniversiteden hocalarımız Alp Çam ve Serkan Gönenç ile Almanya'dan gelen misafir seramik sanatçılarımızla çalıştayı gerçekleştirdiler. Önümüzdeki yıllarda umarız bu çalıştayın ikincisini, üçüncüsünü yapacağız. Amacımız, seramik sanatını tanıtmak ve Mersinlilere, Mezitlililere bu sanatı sevdirmek, aynı zamanda uluslararası sanatçılarla Türkiye'deki sanatçıları bir araya getirmek" dedi.

1. Soli Pompeipolis Seramik Çalıştayı Sergisi, Mezitli Belediyesi Bale Okulu yanında bulunan sergi salonunda 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Seramik Çalıştayında Yapılan Eserler Sergilendi

Seramik Çalıştayında Yapılan Eserler Sergilendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim