• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Serada Çiçekçilik Potansiyeli Ve Yatırım Olanakları

Serada Çiçekçilik Potansiyeli Ve Yatırım Olanakları
TEKİRDAĞ (İHA) – Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Tekirdağlı çiçek yetiştiricilerine yönelik, "Serada Çiçekçilik ve Yatırım Olanakları" semineri...

TEKİRDAĞ (İHA) – Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Tekirdağlı çiçek yetiştiricilerine yönelik, "Serada Çiçekçilik ve Yatırım Olanakları" semineri düzenlendi.

Tekirdağ'da çiçek yetiştiriciliğini artırmak amacıyla Süleymanpaşa Belediyesi'nin uygulamaya koyacağı, Trakya Kalkınma Ajansı'nın da destek vereceği proje, Tekirdağlı çiçek yetiştiricilerine düzenlenen seminerle anlatıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi'nde düzenlenen seminere, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağlı çiçek yetiştiricileri ve çiçek yetiştiriciliğine meraklı olan vatandaşlar katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Özellikle Ege Bölgesi'nde, Marmara'nın güneyinde belli bölgelerde sadece çiçekçilikle ve bitkicilikle çiftçilerimiz çok ciddi kaynaklar elde etti. Bizler bugüne kadar ya Yalova'dan, ya da İzmir civarından bu ihtiyacımızı karşılamışız. Biz alım garantili kendi çiftçimizin, kendi köylümüzün bu yatırımı yapmasını ya da birlikte bu yatırımı yapmayı arzu ettiğimiz için bu çalışmayı başlattık. Umarım biz de hiç dışarıya ihtiyacımız olmadan kendi köylerimizde, üstelik alternatif tarıma da bir model olacak şekilde yöre belediyelerinin, bizim ve büyükşehirimizin olmak üzere kendi çiftçimizin, belediyelerin ihtiyacını karşılar ve bu kaynağın kendi bölgemizde kalmasını sağlarız. Bu, üretim amaçlı bir çalışmadır. Bu çalışma sonuçlandığında umuyorum elbirliğiyle hiç kimseye ihtiyaç duymadan, kendi kendimize yeten en azından çiçek ve bitki alanında bir şehir olma dileğiyle, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Bölgesi'nde ilk defa böyle bir çalışmaya adım atacaklarını belirterek, "Başkanımızın da ifade ettiği gibi aslında üretime yönelik, üretim odaklı, bölge insanımızın, şehir insanımızın katma değer üretmesi ile ilgili klasik buğday, arpa, ayçiçeği gibi üretimlerin yanında daha katma değerli ürünler üretilmesi ve Tekirdağlının bundan gelir elde etmesi önemli bir hamle. Aynı zamanda belediyelerimizin kaynaklarını Yalova, İstanbul gibi illere aktarmasındansa, kendi insanına aktarılmasının yolunun açılması, fizibilite çalışmasıydı bu. Trakya için yapılan hizmetlere desteğimizi sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"UN VAR, ŞEKER VAR, BİZE DE HELVAYI YAPMAK DÜŞÜYOR"

Programda konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Proje, Süleymanpaşa ilçesi serada çiçeklik fizibilitesi. Başlangıç açısından, önümüzü gördüğümüz andan itibaren umut verici bir proje. Zaten Süleymanpaşalıların getireceği projeler, hep umut veriyor. Ben her konuda olduğu gibi bu konuda da Süleymanpaşa Belediyesi'ne ve Trakya Kalkınma Ajansı'na teşekkürlerimi sunuyorum. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri bizim için büyük bir şans. Kendisi, Trakya'yı da, Tekirdağ'ı da çok seviyor. Süleymanpaşa'yı da uçurmaya çalışan Ekrem Bey ve ekibi var. Un var, şeker var. Bize de helvayı yapmak düşüyor. Biz de o helvayı yaparız inşallah. Bu projenin tüm Trakya'ya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Ziraat Mühendisi Ahmet Uğur Kılıçarslan, Tekirdağlı çiçek yetiştiricilerine yönelik sunum gerçekleştirdi. Kılıçarslan, sunumunda serada çiçek yetiştiriciliği ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Serada Çiçekçilik Potansiyeli Ve Yatırım Olanakları

Serada Çiçekçilik Potansiyeli Ve Yatırım Olanakları

Serada Çiçekçilik Potansiyeli Ve Yatırım Olanakları

Serada Çiçekçilik Potansiyeli Ve Yatırım Olanakları

Serada Çiçekçilik Potansiyeli Ve Yatırım Olanakları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim