• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Şenol Güneş: Elenmek için sahaya çıkmadık

Şenol Güneş: Elenmek için sahaya çıkmadık
Türkiye Ziraat Kupası çeyrek final rövanş maçında Torku Konyaspor'a 1-0 yenilen Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonrası yaptığı...

Türkiye Ziraat Kupası çeyrek final rövanş maçında Torku Konyaspor'a 1-0 yenilen Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, ligin kendileri için daha önemli olduğunu ancak kupada da elenmek için sahaya çıkmadıklarını dile getirdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, Torku Konyaspor'un ilk maçı 2-1 kazandığı için skor avantajıyla sahaya çıktığını belirterek şunları söyledi: "İlk maçı 2-1 kaybetmiştik. Buradaki maça istekli başladık ama düşündüğümüz pozisyonları az bulduk. Rakibin 2-1'in avantajıyla savunma oyunu yapacağını bekliyorduk, devamlı direncini sağlam tuttu. Gol de gelmeyince sonunda da bir gol atarak maçı 1-0 kazandı. Üzgünüz, oyuncularımız bu maçta istekli ve gayretliydi. Rakibin oyun şekline göre de hamleler yaptık. Kanatlardan gelen ortalarımız da çok isabetli olmayınca çok pozisyon bulamadık. Rakibin sert ve savunma anlayışı oyunuyla da direnç olarak kendilerine artı olarak döndü. Maalesef üzgünüz, rakibimizi tebrik ediyoruz. Hem seyirci, hem saha hem de ilk maçtaki skor avantajını iyi kullandı. Başarılar diliyorum."

"3 KULVARDA YARIŞIYORUZ, LİG ŞAMPİYONLUĞU HEPSİNDEN ÖNEMLİ"

Şenol Güneş, Beşiktaş için lig şampiyonluğunun daha önemli olduğuna değinerek şunları söyledi: "Biz 3 kulvarda yarışıyoruz ve şampiyonluk hepsinden önemli şu anda. Lig şampiyonluğu bizim için çok daha önemli ama kupada da elenmek istemedik, elenmek için sahaya çıkmadık. Kapanan rakibimize karşı çabuk çıkmamız gereken topları etkili kullanamadık. Kapanan rakibe karşı tek top ve çabuk oynamak gerekiyor. Rakibin iyi kapanması ve alanı daraltması bu sonuçta etkili oldu. Oyuncuların yorgunluğu direnç düşmesine neden olmuş olabilir. Eldeki en sağlıklı oyuncuları sahaya çıkarmaya çalıştık."

KOCAMAN: "BEŞİKTAŞ'IN GOL ORGANİZASYONUNU KONTROL EDEREK TURU GEÇTİK"

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Türkiye'nin en kolay rakip kaleye giden takımıyla oynayacaklarının bilinciyle oyun kurduklarını kaydetti. Kocaman, maç sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Maç öncesine bakıldığı zaman, İstanbul'daki maçtan skor avantajıyla gelmiştik. Ancak bu bir tur avantajı değildi. Özellikle Beşiktaş'ın son lig maçında Fenerbahçe maçında mağlup olmasından sonra tekrar yönünü çevirmek için, bir darbe de kupada almamak için maça son derece istekli başladığını söylemek lazım. Maçın ilk 10-15 dakikalık bölümde herkes oyun içinde istediğine uygun şekilde davranıyordu. Biz nispeten enerjilerini tüketmelerini bekliyorduk. Beşiktaş da erken gelecek bir gol ile artık tur için oynamak istiyordu. İlk 15 dakikayı çok iyi bir şekilde savuşturduk. Daha sonra oyunun merkezini ortaya doğru çektik. Maç öncesi düşünüldüğünde, Türkiye'nin en kolay rakip kaleye giden takımıyla oynayacaktık. Öncelikli olarak yapmamız gereken bu organizasyonu oluşturan ayakları kontrol etmekti. Bunu da son derece başarılı bir şekilde yaptık. İlk maçtaki skor avantajımızı, oyuncularımızın yüksek iradesiyle tur avantajına çevirdik. Turu atladığımız için ve maçı kazandığımız için son derece mutluyum. Türkiye kupasında Fenerbahçe ile eşleştik ancak şuan kupayı tamamen unutup ligde oynayacağımız zor maçlara odaklanmak zorundayız."

"KUPA ÜZERİNDEN AVRUPA KUPASINA KATILMAK DAHA AKILCI GÖRÜNÜYOR"

Gazetecilerin "Kupa üzerinden mi lig üzerinden mi Avrupa kupası maçlarına gitmeyi tercih edersiniz?" şeklindeki soruya ise Kocaman, şu yanıtı verdi: "Kupayı kazanarak Avrupa ligine katılabiliyorsunuz. O yüzden kağıt üzerinde öncelikli rakibimiz Fenerbahçe, ve daha sonra muhtemelen Galatasaray. Galatasaray'ın Avrupa kupalarında aldığı cezayı düşündüğümüzde kupa üzerinden gitmek kağıt üzerinde daha mantıklı ve daha akılcı gibi gözüküyor. Tabi bu diğer mücadeleyi bıraktığımız demek değil, her maçımızı kazanmak istiyoruz. Bizim gibi takımların güçlerini dengeli bir şekilde dağıtması gerekiyor. Tüm maçlara odaklanıp hepsini kaçırmaktansa öncelikler sıralaması yapıp biraz daha önceliklere göre kadrolar oluşturmakta fayda var. Bir taraftan turu geçmeyi düşünürken diğer taraftan ligdeki Trabzonspor maçını da düşünüyoruz."Cihan

Şenol Güneş: Elenmek için sahaya çıkmadık

Şenol Güneş: Elenmek için sahaya çıkmadık

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim