• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Şener: Manisa, pazaryeri konusunda diğer illerin 30-40 yıl gerisinde

Şener: Manisa, pazaryeri konusunda diğer illerin 30-40 yıl gerisinde
Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, şehrin pazaryeri konusunda diğer illerin 30-40 yıl gerisinde olduğunu söyledi.

Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, şehrin pazaryeri konusunda diğer illerin 30-40 yıl gerisinde olduğunu söyledi. Gazetecilere yaptığı açıklamada, pazaryeri sıkıntısının gündemdeki yerini koruduğunu kaydetti.

İlçe belediye başkanlarıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, pazaryeriyle ilgili sözlerini yerine getirmek için çalıştığını belirten Oda Başkanı Şener, "Yunusemre Belediyesi'nin Güzelyurt Mahallesi'ndeki pazaryeriyle halkımızın karşısına çıkacağız. İnşallah halkımıza en iyi şekilde, en iyi koşullarda, kaliteli hizmet vermek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi, eski garajın olduğu yeri, belediye binasıyla birlikte otopark ve bin tezgahlı pazaryeri yapmayı düşünüyor. İnşallah yakın zamanda onun da inşaatı başlayacaktır. Böyle müjdeli haberlerle esnafımızın önüne çıkmaya, halkımızın rahat edebileceği, gelip günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlara ihtiyaç var. Kış günü çektiğimiz eziyetler, sıkıntılar ortadadır. Yağmurdan, rüzgardan etkilenen esnafımız, vatandaşımız pazarda rekabeti aşağıya çekti. Esnafımız bu kış çok mağdur oldu. Bu konuda biz yeni pazaryerlerinin hayata geçirilmesini istiyoruz. Birlik başkanımızla, belediye başkan yardımcılarımızla gidip başka illerdeki pazaryerlerini gördük. Maalesef Manisa'nın, bu konuda diğer illeri 30-40 yıl geriden takip ettiğini gördük." dedi.

'HİPERMARKETLERLE YARIŞABİLMEMİZ İÇİN KAPALI PAZARYERLERİNE İHTİYACIMIZ VAR'

Eski garajın oraya yapılacak pazaryeri tamamlana kadar hem esnafın hem de vatandaşın büyük bir sıkıntı yaşayacağını söyleyen Halim Şener, "Geçmişten beri bu konuda büyük sıkıntı çekiyoruz. Bunun üzerine ikinci bir sıkıntıyı kaldıracak değiliz. İki yeni pazaryeri yapılacak ama bunlar yeterli değil. Alaybey'in, Karaköy'ün kapalı pazaryerine taşınması lazım. Hipermarketlerle yarışabilmek için kapalı pazaryerlerine ihtiyacımız var." diye konuştu.

'MANİSA SEYYAR CENNETİ OLDU'

Seyyar konusunda da büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Şener, "Odalarımızın, seyyarlarla ilgili birliğimize ilettiği dilekçeler var. Manisa'da büyük bir sıkıntıdır. Kaldırım üzerinde, sokaklarda ve caddelerde, cami önlerinde seyyar satıcıları görüyoruz. Marketlerin caddelerde çift şerit araba oluşturması, hem trafiği olumsuz yönde etkiliyor hem vatandaşın geçişini etkiliyor. Yasa gereği ürünlerin içeride, reyonların içinde satılması lazım. Maalesef sokaklara taştılar. Bu konuda da büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde birlik başkanımızın nezdinde oda başkanlarımızın katılımıyla, belediye başkanlarımızın da katılabileceği geniş çaplı bir toplantı yapacağız. Seyyar cenneti olan Manisa'da bunu çözmek sorundayız." şeklinde konuştu.

Şener: Manisa, pazaryeri konusunda diğer illerin 30-40 yıl gerisinde

Şener: Manisa, pazaryeri konusunda diğer illerin 30-40 yıl gerisinde

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim