• BIST 9530.47
  • Altın 2482.192
  • Dolar 32.4467
  • Euro 34.7961
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Şener: İran diplomasi oyunu oynuyor

Şener: İran diplomasi oyunu oynuyor
UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, haksız muamelede ısrar eden İran'ın diplomasi oyunu oynadığını söyledi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, İran'ın Türk tırlarının yakıt depolarının mühürlenmesi uygulamasını bir hafta süreyle askıya aldığı yönündeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Haksız muamelede ısrar eden İran diplomasi oyunu oynuyor" dedi.

Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tır krizinin çözümünün, Türkiye'nin, İran plakalı araçlara uygulaması ne ise karşı tarafın da aynı uygulamayı yapmasından geçtiğini söyledi.

"Bizler, eşit muamele istiyoruz, 'Haksızlığa son verin' diyoruz" ifadesini kullanan Şener, şöyle devam etti:

"Haksız muamelede ısrar eden İran, diplomasi oyunu oynuyor. Son günlerde İran tarafından tır krizi ile ilgili yapılan diğer açıklamalar gibi, 'Yakıt deposu mühür uygulaması bir hafta ertelendi' açıklaması da gerçeği yansıtmıyor. Türkmenistan-İran sınırında depoları yakıt dolu binlerce Türk aracı İran'a alınmazken, Gürbulak'ta da araçlarımız çeşitli mazeretlerle geri çevrilmeye devam ediyor. İran'ın tüm kapılarında kilometrelerce kuyruk var. Değişen hiçbir şey yok. İran'dan yapılan bu açıklama anlamsız ve yalandır" değerlendirmesinde bulundu.

- "Yakıt depolarına mühür" açıklamaları

İran'ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İran'a giriş yapmak isteyen Türk plakalı kamyon ve tırlardan artık akaryakıt farkı tahsil edilmeyeceği, buna karşılık 1 Aralık'tan itibaren araçların yakıt depolarının sınırda mühürleneceği belirtilmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ekonomik İlişkiler Müsteşarı Ahmed Nurani de dün yaptığı açıklamada, uygulamanın bir hafta süreyle askıya alındığını ifade etmişti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan açıklamada ise İran'ın, uygulamaya ilişkin gerekli alt yapıyı oluşturmaması sebebiyle Gürbulak Sınır Kapısı'nda uzun tır kuyrukları oluştuğuna, sorunun giderilmesi için görüşmelerin sürdürüldüğüne yer verilerek, "Çözüm önerilerinin masaya yatırılması amacıyla 6 Aralık 2014'te İran yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirilecektir" ifadesi kullanılmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim