• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Sendikalar Doğu ve Güneydoğu için iş bıraktı

Sendikalar Doğu ve Güneydoğu için iş bıraktı
Sendikalar, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylar nedeniyle bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Sendikalar, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylar nedeniyle bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Kadıköy Belediyesi önünde toplanan eylemciler, bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklarının sona ermesini ve çatışmaların bir an önce durmasını istedi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylar nedeniyle Kadıköy Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri, "Savaş ve baskı politikalarına hayır! Savaşa karşı barışı savunacağız." yazılı pankart açtı. Alanda toplananlar sık sık "Savaşa hayır barış hemen şimdi" şeklinde sloganlar attı.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz'ın okuduğu ortak basın açıklamasında savaşın durdurulması istendi. İlçelerin abluka altına alındığını belirten Solmaz, "'Doğu ve Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasakları, savaş halini andıran askeri yığınaklar, okulların, hastanelerin ve devlet dairelerinin karargahlara dönüştürülerek çatışmaların bütün bölgeye yayılmasıyla birlikte ilçeler, şehirler abluka altına alınıp boşaltılmakta, yüzlerce insan evlerinden alınarak kapalı spor salonlarına hapsedilmekte, çocuklar ve kadınlar hedef alınarak katledilmektedir. İnsan cesetleri günlerce sokaklarda bırakılmakta, almaya çalışan yakınlarına ateş açılmaktadır. Devlet yaklaşık 3 bin 800 öğretmeni savaş savaş boyutundaki operasyon öncesi hizmet içi eğitim adı altında ilçelerden çıkarırken 40 bin öğrenciyi kaderlerine terk etmekle ve sağlık emekçilerini hastanelere hapsetmekle çok tehlikeli bir mesaj vermiştir. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm kamu hizmetleri savaş düzenine göre yeniden dizayn edilmektedir.'" şeklinde konuştu.

Savaşın durdurulması gerektiğini vurgulayan Solmaz, "'Halklara karşı açılan bu savaş derhal durdurulmalıdır. Bu çağrımıza AKP hükümetinin olumlu karşılık vereceğini beklemiyoruz. Zira onlar savaş istiyor. Karşılık vermesi gerekenler, iktidarın, sermayenin, ırkçı milliyetçilerin çıkar sağladığı bu savaşa evlatlarını feda etmek zorunda bırakılan halktır, emekçilerdir, gençlerdir, kadınlardır. Son olarak şu bilinsin ki, DİSK, KESK ve TMMOB olarak meydanlarda, iş yerlerimizde her yerde savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz.'" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda çevik kuvvet ekibinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylem, yapılan açıklamaların ardından olaysız sona erdi.

Sendikalar Doğu ve Güneydoğu için iş bıraktı

Sendikalar Doğu ve Güneydoğu için iş bıraktı

Sendikalar Doğu ve Güneydoğu için iş bıraktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim