• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sendikalar 1 Mayıs’ta Bakırköy’de

Sendikalar 1 Mayıs’ta Bakırköy’de
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, "Dört emek ve meslek örgütü olarak, bu yıla mahsus olmak üzere 1 Mayıs kutlamalarını...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, "Dört emek ve meslek örgütü olarak, bu yıla mahsus olmak üzere 1 Mayıs kutlamalarını İstanbul'da Bakırköy'deki Halk Pazarında gerçekleştirmeye karar verdik" dedi.

DİSK Başkanı Beko, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Balkanı Lami Özgen, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Süleyman Solmaz ve Türk Tabipler Birliği (TTB) İkinci Başkanı Raşit Tükel ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. DİSK Başkanı Beko, sendikanın Şişli'deki Genel Merkezi'nde düzenlenen ortak basın toplantısında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün nerede kutlanacağına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Dört emek ve meslek örgütü olarak, bu yıla mahsus olmak üzere 1 Mayıs kutlamalarını İstanbul'da Bakırköy'deki Halk Pazarında gerçekleştirmeye karar verdik" ifadelerini kullandı.

TAKSİM DEĞİL, BAKIRKÖY HALK PAZARI

İstanbul Taksim'de düzenlemek istedikleri 1 Mayıs kutlamalarına dair taleplerinin, İstanbul Valiliğince reddedildiğini kaydeden Beko, şunları söyledi:

"Maalesef ülkemizde idareciler kendilerini mahkeme kararlarını ve Anayasa'yı değil, saraydan gelen emirleri uygulamakla yükümlü kabul etmektedir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden aldığımız kararı tanımadılar. Anayasa'daki "herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir" maddesini ayaklar altına aldılar. Son olarak da 2015 1 Mayıs'ına dair mahkeme kararına saygı duymadılar. Böyle bir ortamda, bizlerin güvenliğini sağlamakla görevli olanlar, 1 Mayıs arifesinde "görevlerini yapmamak" ile yetinmemekte, aksine güvenliğimizi tehdit edeceklerini açıkça ilan etmektedir. Bu koşullar altında, işçilerin, emekçilerin, tüm ezilenlerin taleplerini güçlü bir biçimde haykırdığımız 1 Mayıs kutlamalarını, güvenli bir biçimde yapmayı öncelikli bir görev olarak benimseyen dört emek ve meslek örgütü olarak, bu yıla mahsus olmak üzere 1 Mayıs kutlamalarını İstanbul'da Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleştirmeye karar verdik. 2016'ya özgü bu karar üyelerimizden, 1 Mayıs'larda yıllarca omuz omuza verdiğimiz dostlarımızdan ve halkımızdan gelen talepler dikkate alınarak verilmiştir. 1 Mayıs'ta Taksim meydanının mahkeme kararlarına ve Anayasa'ya rağmen tek bir kişinin iradesi ile yasaklanması, AKP iktidarının hedeflediği rejim değişikliğinin sembollerinden biri haline gelmiştir. Kimse bizden Taksim 1 Mayıs meydanından vazgeçmemizi, tek adam diktasına dönüşen bir rejimi kabul etmemizi beklemesin."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim