• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Sendikadan 'okul bahçeleri ücretli otopark olarak kullanılıyor' tepkisi

Sendikadan 'okul bahçeleri ücretli otopark olarak kullanılıyor' tepkisi
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, Samsun İlkadım ilçesinde okul bahçelerinin ücretli otopark olarak kullanıldığını...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, Samsun İlkadım ilçesinde okul bahçelerinin ücretli otopark olarak kullanıldığını iddia etti. Okul müdürlerinin otopark ücretlerine yüzde 40 zam da yaptığını öne süren Zor, öğretmenlerin araçlarından da ücret talep edildiğini savundu.

İddiaya göre, İlkadım ilçesinde okul bahçelerini otopark olarak işleten 9 okul müdürü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Başkanlığı'nda toplanarak okul bahçesindeki otoparklara yüzde 40 zam yaptı. Alınan karara tepki gösteren Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, araçlarını mesai saati dışında okul bahçesine bırakan öğretmenlerden ücret istenmesine karşı çıktı. Zor, "Okul müdürleri ne yapmak istiyorlar? Memura yüzde 6 zam yapılırken, okul otoparklarına yüzde 40 zam yapmışlar, hangi yasa ve yönetmeliğe dayanarak bu kararı aldılar. Okul müdürlerinin böyle bir yetki ve sorumluluğu da yok." dedi.

'YETKİ OKUL AİLE BİRLİĞİNDE'

Görevi eğitimin en kaliteli şekilde verilmesine katkı sağlamak olan okul yöneticilerinin adeta "işletmeciliğe soyunmalarını" anlamakta zorlandıklarını kaydeden Zor, şunları kaydetti: "Samsun İlkadım ilçe merkezinde otopark işletmesi bulunan 9 okul müdürü ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü 12 Ocak 2016 tarihinde Samsun İlkadım bir okulda toplanarak okul otoparkları ile ilgili yetkileri olmayan konularda okul otoparkları hakkında tutanak hazırlamışlardır. Alınan kararlarda okul bahçesine giriş-çıkış ücretini 5 TL den 7 TL ye çıkartmışlar. Yüzde 40 otopark ücretine zam yapmışlar. Memurun yüzde 6 zam aldığını bildikleri halde böyle bir kararın altına imza atmışlar. İkincisi bu kurul hangi yasa ve yönetmeliğe dayanarak bu kararı almıştır? Ayrıca, yönetmelikte; okul müdürlerinin böyle bir yetki ve sorumluluğu da yok."

'ASIL HEDEF ÖĞRETMENLER'

Söz konusu tutanakta, yazılanlara bakıldığında alınan toplam 8 kararın 6'sında müdürlerin asıl hedeflerinin öğretmenler olduğunu savunan Zor, şu ifadeleri kullandı: "Bu kararlarda; okulda dersi biten ya da hafta sonunda okulunun bahçesine arabasını park eden okul personelinden 7 TL para talep edilmektedir. Ya da okulda işin bittiğinde arabanı al git denilmektedir. Böyle bir yaklaşım başka kurumlarda var mıdır? Ayrıca öğretmenine sayın müdürlerimiz neden böyle davranmaktadırlar? Kendi personeli ve öğretmenini itibarsızlaştıran bu yaklaşımı şiddetle kınıyorum. Zaten ekonomik anlamda en alt gelir grubu içine düşürülen öğretmenden ne istiyorsunuz. Bir an önce aldığınız bu karardan vazgeçmenizi bekliyoruz."

Öte yandan konunun çarpıtıldığını söyleyen bazı okul müdürleri açıklama yapmak istemedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim