• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Sendika Yöneticilerinin Adliyedeki Açıklamasında Arbede

Sendika Yöneticilerinin Adliyedeki Açıklamasında Arbede
Ankara Garında gerçekleşen bombalı saldırıyı protesto için İstanbul Cerrahpaşa'da izinsiz şekilde yapılan gösteriye ilişkin başlatılan soruşturmada...

Ankara Garında gerçekleşen bombalı saldırıyı protesto için İstanbul Cerrahpaşa'da izinsiz şekilde yapılan gösteriye ilişkin başlatılan soruşturmada sendika yöneticileri ifade vermek üzere adliyeye geldi. Açıklama yapan sendika yöneticilerinin adliyeye girişi sırasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Ankara'da 10 Ekim'de gerçekleşen bombalı saldırının ardından İstanbul'da 13 Ekim'de protesto gösterisi düzenlenmişti. Valiliğinin izin vermediği protesto gösterisi için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısı üzerine yüzlerce kişi Cerrahpaşa'da bir araya gelmişti. Yapılan gösteriye ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında İstanbul Tabip Odası eski genel sekreteri Ali Çerkezoğlu, Prof. Dr. Raşit Tükel, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu sendika yöneticileri hakkında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında sendika yöneticileri ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine geldi. Burada bir basın açıklaması yapan sendika yöneticilerinin adliyeye girişi sırasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Adliye önünde bir araya gelen grup Başsavcılıkça açıklama yapılmasının yasaklandığı C KapIsı önünde açıklama yapmak istedi. Güvenlik görevlilerinin Adliyenin karşısındaki alana çıkmaları için uyardığı sendika yöneticileri kapı önünde açıklama yapacaklarını belirtti. Yapılan görüşmelerin ardından güvenlik güçleri gruba açıklamanın kısa sürmesi şartı ile izin verdi.

"YAPTIĞIMIZ AÇIKLAMALAR SUÇ DEĞİL EN DEMOKRATİK HAK ARAMA MÜCADELESİDİR"

Yaptıkları açıklamaya ilişkin haklarında soruşturma başlatılmasına tepki gösteren KESK Genel Başkanı Lami Özgen grup adına yaptığı açıklamada; "Hem katliamı kabul edip, hem yas ilan edeceksiniz hem de bu katliama karşı düşüncesini dile getiren katliamı kınayan bizlere yönelik dava açacaksınız bu iki yüzlülüktür. Bir kez daha burada bu etkinlikle ilgili bize yönelik açılmış olan soruşturmaya ilişkin düşüncelerimizi savcılıkça paylaşacağız. Katliama ilişkin yaptığımız açıklamalar suç değildir, en demokratik hak arama mücadelesinin bir parçasıdır. Herkes bunu böyle görmelidir" dedi.

"HESAP SORMAK İÇİN AYAĞA KAKIYORUZ"

Özgen'in ardından DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise "Bugün bizi suçlayarak, sanık sandalyesine oturtarak "ayağa kalk sanık" diyenlere evet ayağa kalkmaya geldik. Evet ayağa kalkıyoruz, ama sanık olarak ifade vermek için değil; bu ülkenin gerçek sahipleri olarak hesap sormak için ayağa kakıyoruz" dedi.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI

Açıklamanın uzun sürmesi üzerine çevik kuvvet ekipleri adliye girişi önünde önlem alırken güvenlik güçleri de açıklamanın sonlandırılması için sendika yöneticilerini uyardı. Açıklamanın sona ermesinin ardından sendika yöneticileri adliyeye girmek isterken kapı önünde bekleyen çevik kuvvet ile kısa bir gerginlik yaşandı. İletişim eksikliğinden başlayan gerginlik sırasında çevik kuvvet polisleri kalkanları ile grubun adliyeye girişine izin vermedi. Yaşana kısa süreli gerginlik güvenlik amirlerinin araya girmesi ile sona erdi.

Sendika Yöneticilerinin Adliyedeki Açıklamasında Arbede

Sendika Yöneticilerinin Adliyedeki Açıklamasında Arbede

Sendika Yöneticilerinin Adliyedeki Açıklamasında Arbede

Sendika Yöneticilerinin Adliyedeki Açıklamasında Arbede

Sendika Yöneticilerinin Adliyedeki Açıklamasında Arbede

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim