• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Senden başkası yapamaz hocam!

Pazar günkü kahvaltıda Başbakan Erdoğan bu sözle Terim'i motive etti. Terim’e “Seni herkes A Milli Takım’da görmek ister” diyen Erdoğan, ayrıca “Brezilya’ya gitmemiz lazım ama bu bir mucize. 4 maçta bunu ancak sen yapabilirsin” dedi.
A Milli Takım’a neden Fatih Terim? Yıldırım Demirören ve TFF yönetimi İmparator için neden bu kadar ısrar ediyor? İşte bu sorunun cevabı aslında pazar günkü kahvaltıda gizli... Çünkü geçtiğimiz hafta Kısıklı’da gerçekleşen bir ziyaret TFF’nin yeni yol haritasında önemli rol oynadı. Başbakan Erdoğan, evinde Fatih Terim’i kahvaltıda ağırlarken Türk futbolunda yeni bir devrim yapmak isteyen TFF de bu zirve ile Terim projesini gerçeğe dönüştürmek için harekete geçti. Mehmet Ali Aydınlar döneminde göreve gelen Abdullah Avcı’nın yerine uzun zamandır “lider” bir karakter arayan TFF; Terim’ de karar kıldı. Ancak Terim’i ikna etmek öyle mümkün değildi. Son olarak Terim ile Başbakan Erdoğan biraraya geldi ve Türk futbolunu konuştu...
 
İSTİKRARLI BAŞARI İÇİN ÇALIŞMALISIN
 
Peki o zirvede neler konuşuldu? Başbakan Erdoğan, Terim’e “Seni Milli Takım’da herkes görmek ister” diyerek sohbeti başlattı. Terim, “Bu bir milli görev, kaçmak olmaz. Ama orada bir arkadaşımız varken aklımdan bunu geçirmem bile doğru olmaz” yanıtı verdi. Ancak Erdoğan, A Milli Takım’ın içinde bulunduğu krizi hatırlatıp, 2014 finallerinin kaçmak üzere olduğunu anımsattı, Erdoğan Terim’e, “4 maçımız var. Bize mucize lazım. Ve o mucizelerin hocası da sensin. Bunu geçmişte çok gördük. Sana da bu mucizeyi gerçekleştirmek düşer” diyerek Terim’i tarihi göreve çağırdı. Erdoğan ayrıca kahvaltıda “Tabii sürekli mucizelerle bu işler olmaz. İstikrar lazım. Türk futbolunun çok iyi bir altyapıya sahip olması gerekir. Uzun vadali bir planlama gerekir. Senin gibi tecrübeli bir isim bu konuda en ideali” diyerek İmparator için gönlünden geçenleri söyledi. Terim de mesajı aldıktan sonra kahvaltıdan ayrıldı.
 
TERİM'İN TEK ENDİŞESİ KAOS
 
Ardından TFF topa tam olarak girdi. Pazartesi günü önce Avcı istifa etti, ardından Terim için Ünal Aysal’dan randevu alındı. Salı sabahı da Terim’e kısa ve uzun vadeli şu teklif yapıldı: “4 yıl milli takımın başına geç. İlk yılı hem 
G.Saray hem Milli Takımı çalıştır.” Bu teklif sonrası Terim, “Damarlarımda milli takım kanı akıyor. Tabii ki görevi kabul etmek isterim. Ancak bir de şu gerçek var; G.Saray benim yuvam. Öyle pat diye bırakamam, kaos çıkar. Sezon başlamış, Devler Ligi maçları var” diyerek anlayış istedi. G.Saray’ı bırakmayan İmparator, 4 maçlık hocalık istedi. TFF, Terim projesi için ise mayıs ayına kadar şartları zorlayacak.
 
UEFA'DA MANŞET OLDU
 
Fatih Terim’in, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine getirilmesi, UEFA’nin internet sitesinden de duyuruldu. Uefa.com’da, “Terim için 3. milli takım dönemi” başlığıyla verilen haberde, Avcı’nın istifasının ardından Terim’in, Milli Takımı’nın başına 3. kez getirildiği belirtildi. Haberde, “G.Saray’daki görevi de devam edecek 59 yaşındaki hoca, TFF ile 12 aylık bir sözleşmeye imza attı” ifadeleri yer aldı.
 
YARI FİNALE KADAR ÇIKARDI
 
Haberde, Fatih Terim’in Mllli Takım ikinci döneminde 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı finale çıkma başarısı gösterdiği kaydedildi. 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim