• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

“Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” Ödüllü Proje Yarışması

“Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” Ödüllü Proje Yarışması
Toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla hazırlanan "Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider" başlıklı ödüllü proje yarışmasında öğrenciler,...

Toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla hazırlanan "Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider" başlıklı ödüllü proje yarışmasında öğrenciler, büyüklerine "kanserin önlenmesi, korunması ve mücadelesi" konusunda örnek olacak.

İlkadım Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 17 ilçede 300 okulda 74 bin öğrencinin katılacağı ödüllü proje ile "kanserle mücadele" konusunda farkındalık oluşturulacak.

Samsun il genelinde tüm okullarda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yürüteceği projeyle kanserden korunma, kanserle mücadele ve taranabilir kanserler hakkında bilinçlendirme çalışması yapılacak. Projede ile öğrencilerin ailelerine bu konuda örnek olmaları, ayrıca ailelerini ve yakınlarını kanser taramalarına yönlendirmelerini hedefleniyor.

"KANSER ÖNLENEBİLİR HASTALIKTIR"

Projede okullardaki öğrencilerin hem kanser konusunda bilgi sahibi olacağını hem de toplumsal bir farkındalığa imza atacaklarını belirten Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Kanserin beraberinde taşıdığı fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra sosyal, maddi ve manevi yönleri ile mücadelesi zor bir hastalık olmasının yanı sıra kanser doğru korunma yollarıyla önlenebilir bir hastalıktır. Bu manada toplumsal farkındalığın başlayacağı yer olan okullarda bu proje ile gençlerimizin, öncelikle sağlıklı yaşam davranışlarını alışkanlık haline getirmeleri, ailelerine bu konuda örnek olmaları, ayrıca ailelerini ve yakınlarını kanser taramalarına yönlendirmelerini hedefliyoruz" diye konuştu.

İL GENELİNDE 74 BİN ÖĞRENCİ KATILACAK

Samsun genelinde 300 okulda 74 bin öğrenci ile yürütülecek projenin örnek teşkil edeceğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyemiz, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 17 ilçede 300 okulda 74 bin öğrenciyle yürütülecek projeye imza atıyoruz. Başlatılan "Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider" ödüllü proje yarışmasında öğrenciler hem kanser ve kanser e karşı korunmanın karşı yollarını öğrenecek hem de proje hazırlama noktasında kendilerini geliştirmiş olacak. Duyarlığının ve farkındalığının arttırılması ve projenin sürdürebilirliliğin artmasına yönelik bisiklet, hediye çeki ve spor malzemeleri gibi teşvik ödüllerimizde olacak" diye konuştu.

“Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” Ödüllü Proje Yarışması

“Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” Ödüllü Proje Yarışması

“Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” Ödüllü Proje Yarışması

“Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” Ödüllü Proje Yarışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim