• BIST 9079.97
  • Altın 2324.179
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Semiha Yankı'nın kızı Kılıçdaroğlu'na danışman oldu!

Semiha Yankı'nın kızı Kılıçdaroğlu'na danışman oldu!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı Semiha Yankı'nın kızı Tebessüm Koçakcı oldu.

Türkiye'yi Eurovision'da temsil eden ilk ses sanatçısı Semiha Yankı’nın kızı Tebessüm Koçakcı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'na danışman oldu. Kılıçdaroğlu’nun halkla ilişkilerden sorumlu danışmanı olan Koçakcı annesi ile birlikte Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuştu. İşte o röportajdan satırbaşları:

Tebessüm… Ülkece unuttuk biz galiba bunu… Ne güzel isim bu Tebessüm.

Kim takmış?

Benden yaşça biraz büyük kuzenim var. Annem çok düşkünmüş ona, o kuzenimin de bir okul arkadaşı varmış, Tebessüm. Muhtemelen bir çocukluk aşkı. Kuzenim gelip gidip anneme “çocuğunun adı Tebessüm olsun” diyormuş, bizimkilerin de çok hoşuna gitmiş, böylece ismim Tebessüm olmuş… Biraz olsun tebessüm ettirebiliyorsam ne mutlu bana…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ’nun danışmanlığını yapmaya başladın. Nasıl geldi teklif, nasıl keşfedildin?

Bir anda oldu aslında. Annem zaten kendisini çok eskiden tanısa da ben hiç tanışma fırsatı bulmamıştım ama kendisini sıkı takip edenlerden biriydim. Gezi Parkı’nda direndikten sonra bir şeyler yapmalıyım diye düşünmeye başlamıştım.

Çapulcusun yani? Evet, sonuna dek!

Rahatsız olmuyor musun bu ifadeden?

Hayır olmuyorum. Çok da seviyorum, hatta gurur duyuyorum.

Gezi Parkı’nda direndikten sonra bir şeyler yapmalıyım dedin kendi kendine, orada kalmıştık! Sonra ne yaptın? 

Taşın altına elimizi koymalıyız diye düşündüm. Çünkü örgütlenme olarak biraz zayıfız, özellikle gençler olarak. Adı üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütü. Ne yapsam, nasıl etsem diye düşünürken CHP İl Başkanlığı’na gittim, o zaman Oğuz Kaan Salıcı il başkanıydı. Orada gönüllü olarak partiye destek vermeye başladım. Sonra kimsesiz çocuklara yönelik çok güzel bir proje yaptık, bunu grup başkanvekilimiz Akif Hamzaçebi’ye sunduk, o da Sayın Kılıçdaroğlu’na iletmiş. Bizimle görüşmek istedi. Görüştüğümüzde ben zaten genel başkanımıza hayran oldum.

“GERÇEK BİR LİDER TANIDIM”

Neden, hangi özelliklerine?

Televizyonda göründüğünün aksine çok farklı bir insan. Beyaz cam demek ki insanları bazen yanıltabiliyor. Bazen ünlü sanatçılar kameraların kendilerini 5-6 kilo fazla gösterdiğini söylüyor ya bu da ona benziyor. Televizyonlar bazen insanları olduğu gibi yansıtmıyor. Televizyonda doğal olarak hep siyaset konuştuğu için ben kendisinin nasıl biri olduğunu bilemezdim ama sonra tanıyınca o genel kültür bilgisi, sürekli okuması, insanlara, yurttaşlara yaklaşımıyla şahaneydi. Onda gerçekten bir liderlik gördüm, bir lider tanıdım.

Danışmanlık teklifi nasıl geldi peki?

Parti için durmaksızın gönüllü gece gündüz çalışıyordum zaten. Çalışıyorsun bir vasfın, unvanın olmalı dedi. Bana ve alanıma da uygun olan halkla ilişkiler danışmanlığına getirildim. ...

Moda deyimle taraf olan bertaraf oluyor son yıllarda. Mesela annen bir sanatçı, ana muhalefete bu kadar yakın olman onu ürkütüyor mu? Biz de öyle şeyler olmaz. Duyduğu zaman ağladı, hem de sevinçten. Bizler korkusuz insanlarız, neden korkalım ki? Bizi öldürecek halleri yok ya. En fazla insanlar ya işlerinden oluyor ya da kariyerlerinden hatta canlarından olanlar da var tabii, Gezi Parkı’ndaki gençlerimiz gibi.

“SESİM HİÇ ANNEME BENZEMEMİŞ”

Annende Allah vergisi muhteşem bir ses var peki senin sesinde de bir Semiha Yankı’lık var mı, iyi misin ses anlamında da? (Gülüyor) Hayır kesinlikle bu konuda hiç iddialı değilim. “Seninle bir dakika” yıllardır dillerden düşmez. En sevdiğin şarkısı bu mu annenin? Hayır, en sevmediğim diyebiliriz, çünkü artık dinleye dinleye yılgınlık geldi. Çok daha güzel şarkıları var sevdiğim hem de onlarca.

SEMİHA YANKI: AK PARTİLİ DEĞİLİM

Semiha Hanım, öncelikle hayırlı olsun kızınızın yeni görevi sizi tebessüm ettirdi mi? Ben 57 yaşında bir kadınım, CHP’den başka hiçbir partiye oy vermedim. Son derece Atatürk duruşlu, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir annenin başka türlü bir kızının olması zaten mümkün değildi. Tebessüm kendi başına bir birey aklı çok başında, çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum ve ben onunla gurur duyuyorum. Sanatçılar fikirlerini böyle açık dile getirmekten korkar oldu, sizi çok cesur buldum! Korkular yıkılmak, yasaklar delinmek için yapılmış, ben hayatım boyunca kimseden korkmadım. Ne yani AK Parti’li değilim diye beni mi öldürecekler? Değilim istemiyorum da böyle bir partiyi. Onlar tarafından yönetilmek de istemiyorum. Aman Semiha Hanım dikkat, işleriniz sekteye uğrayacak bu sözler yüzünden. Benim röportaj buna sebep olursa üzülürüm! Kimin umurunda? Beni sahneye çıkarmayıp da ne yapacaklar, bana iş vermeyip de ne yapacaklar? Sahneye çıkamazsam, şarkımı söyleyemezsem başka iş yaparım. Onuruyla simit satan çok sokakta, aç mezarı da yok bu ülkede.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim