• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Sema Aydın’a Yunanistan-türkiye Arasında Yeni Görev

Sema Aydın’a Yunanistan-türkiye Arasında Yeni Görev
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi 2. Dönem Başkan Yardımcısı Sema Aydın, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Türkiye temsilciliğinde...

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi 2. Dönem Başkan Yardımcısı Sema Aydın, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Türkiye temsilciliğinde başkan yardımcısı oldu.

10 yılı aşkın süredir Yunanistan ile Türkiye arasında ticaret ve turizm alanındaki çalışmalarıyla iki ülke arasında işbirliklerine zemin hazırlayan Sema Aydın, Yunanistan Ticaret Odası tarafından oy birliği ile başkan yardımcılığı görevine atandı. 2016 yılını Yunanistan yılı olarak gördüklerini belirten Aydın, hedeflerinin iki ülke arasında ekonomi ilişkilerini en yüksek noktaya taşımak olduğunu söyledi. Aydın, "Ekonominin temelinde dostluk yatar. Türkiye komşu Yunanistan'da yaşanılan krizde hem dostluk elini uzatmış hem de yaşadıkları ekonomik bunalımdan çıkma yolunun Türkiye olduğunu göstermiştir. Türk iş insanları olarak bizler bu krizi fırsat olarak görmeli ve yeni yatırımlara öncülük etmeliyiz. Çünkü Yunanistan, Avrupa'ya açılan bir kapı. Bu kapının açık olması gerekiyor" dedi.

GELECEĞİN TEMELİNİ DOSTLUK ATACAK

İzmir'de düzenlenen Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin bir çok önemli karara ev sahipliği yaptığını, iki ülke arasında 11 bakanın katılımıyla gerçekleşen toplantıların verimli geçtiğini söyleyen Aydın, ikili işbirliğinde "mola" verilmeden devam edilmesi gerektiğine dikkat çekti. 2016 yılını "Yunanistan Yılı" olarak gördüklerini, bu yıl Yunanistan'a 10'un üzerinde iş grubu seyahati planladıklarını açıklayan Aydın, iki ülke arasındaki ilişkilerde, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Türkiye Temsilciliği'nin açılmasıyla yeni bir dönemin de başladığına dikkat çekti. Aydın, "Bunlar somut işbirliğine dönüşecektir. Çünkü hem biz hem komşumuz, geleceğin dostluğumuzda olduğunu biliyor. Hedef odaklı çalışmalar sayesinde kısa sürede işbirliklerine imza atıldı. Selanik'te, Yunan iş adamlarına yönelik "Türkiye'de yatırım fırsatları" konulu konferansımız büyük ilgi gördü. Türkiye'de Türk-Yunan iş forumlarının yanı sıra Türk iş insanlarının Yunanistan'da düzenlenen fuarlara katılımını sağladık. Ege'nin iki yakası; karşı karşıya değil ortak menfaatlerde buluşan, hem kendi değerlerine hem de ortak değerlerine sahip çıkan, bunlarla büyüyen bir gelecek çizmek zorunda. Oda olarak bizler, ortak menfaatlerimizin bizi karşı karşıya getiren şeylerden çok daha değerli olduğunu biliyoruz. Artık birlikte iş zamanı, birlikte kazanma zamanı. Bunun için gereken her şeyi yapma zamanı" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim